Χαρά Καίσαρη-Μαριάννα Σμπώκου: Όταν η μόδα συναντά τη γαστρονομία με καλό σκοπό

Δύο αγαπημένες φίλες και συνεργάτιδες, η Χαρά Καίσαρη και η Μαριάννα Σμπώκου, μας εξηγούν πώς εμπνεύστηκαν το event μόδας Taste The Fashion, που έγινε πια θεσμός, και έχει βοηθήσει μέχρι σήμερα πολλά ιδρύματα που ενισχύουν παιδιά, επιτυγχάνοντας το σκοπό του. Όλα ξεκίνησαν το 2011 και τα δύο κορίτσι εξηγούν πώς.

«To 2011 έτυχε να γνωρίσουμε προσωπικά τα παιδιά του Χαμόγελου του Παιδιού στην Κόρινθο και θελήσαμε να βρούμε έναν τρόπο να βοηθήσουμε με την απολύτως απαραίτητη ανακαίνιση του σπιτιού τους. Προερχόμενες από τον

χώρο της επικοινωνίας και της διοργάνωσης εκδηλώσεων και έχοντας συνεργαστεί στο παρελθόν, επιστρατεύσαμε την εμπειρία μας για να δημιουργήσουμε κάτι ουσιαστικό αλλά και πρωτότυπο στο οποίο οι φίλοι μας θα έρχονταν όχι μόνο για να συμβάλουν στον σκοπό μας αλλά και για να διασκεδάσουν. Εκείνη την εποχή, όπως άλλωστε και σήμερα, η μόδα και η γαστρονομία είχαν φανατικό κοινό. Τα ενώσαμε και γεννήθηκε το «Taste the Fashion»”, εξηγούν.

«Η απήχηση που είχε η πρώτη εκδήλωση και η σταθερή υποστήριξη του κοινού, των συνεργατών και των χορηγών μας μάς φέρνουν σήμερα λίγες μέρες πριν την επετειακή μας 5η διοργάνωση. Ο προσανατολισμός μας εξακολουθεί να είναι η υποστήριξη παιδιών που βρίσκονται σε κάθε είδους ανάγκη γιατί πιστεύουμε βαθιά ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με αγάπη είναι η μόνη υγιής βάση για το μέλλον της ανθρωπότητας. Έχοντας συγκεντρώσει μέχρι σήμερα το ποσό των €130.000, με τα οποία ενισχύσαμε το Χαμόγελο του Παιδιού, την Ελπίδα, την Ελεπάπ και το Ελίζα, θέτουμε νέο στόχο μας να υποστηρίξουμε τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μαζί για το Παιδί, που αγκαλιάζουν περισσότερα από 5.000 παιδιά κάθε χρόνο».

Το φετινό φιλανθρωπικό event μόδας έχει απόλυτα Ελληνικό προσανατολισμό. «Η φετινή εκδήλωση έχει την επιπλέον ιδιαιτερότητα να είναι απόλυτα Ελληνική. Στρέφουμε το βλέμμα μας αποκλειστικά στους Έλληνες δημιουργούς που θριαμβεύουν σταθερά εν μέσω αντίξοων συνθηκών και γιορτάζουμε το αστείρευτο ταλέντο και τη δύναμή τους. Αυτός είναι και ο λόγος που η φετινή μας εκδήλωση τιτλοφορείται “The 5th Element”, αφού πιστεύουμε ότι το ταλέντο, η ευφυία και η δημιουργικότητα των ανθρώπων είναι ανεξάντλητα και τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς αυτά. Αν υπάρχει 5ο στοιχείο στη φύση, πιστεύουμε ότι είναι αυτό. Και η δύναμη των ανθρώπων όταν ενώνουν την ευφυία και την δημιουργικότητά τους, είναι τεράστια».

To «Taste the Fashion– The 5th Element» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στις 21.00 στο Hilton Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα