Φοβάμαι την πρώτη φορά! Τι να κάνω; Η Νέλλη Θεοδοσίου απαντά στο θέμα που απασχολεί όλα τα κορίτσια!

Από την Νέλλη Θεοδοσίου*

Τα όμορφα, μικρά κοριτσάκια με τις κορδέλες στα μαλλιά και τα ροζ μάγουλα, μεταμορφώνονται σιγά, σιγά, σε κοπέλες. Η διάπλαση του σώματος, η συμπεριφορά και οι ιδέες τους πλησιάζουν πολύ αυτές των νεαρών γυναικών καθώς οι έφηβες βιάζονται να πάρουν τη θέση τους στη ζωή.

Ένα από τα θέματα που τις απασχολεί είναι η πρώτη τους σεξουαλική συνεύρεση που συνοδεύεται με πολλούς μύθους, ιστορίες, αλήθειες και ψέματα. Όλες οι κοπέλες έχουν ακούσει πως η πρώτη φορά που θα κάνουν σεξ θα είναι καθοριστική για

την υπόλοιπη σεξουαλική τους ζωή, πως θα τους μείνει αλησμόνητη, πως δε θα ξεχάσουν ποτέ το πρώτο τους ταίρι αλλά και πως θα πονέσουν, λίγο ή πολύ και θα δουν αίμα να τρέχει στο σεντόνι… Όλα αυτά τους προκαλούν φόβο για την πρώτη φορά με αποτέλεσμα, μόλις έρθει η στιγμή, να νιώθουν τρακ αλλά και αγωνία. Ίσως να τις βοηθούσε η γνώση πως η πρώτη φορά είναι δύσκολη και για τα αγόρια αφού και αυτά νιώθουν τρακ και αγωνία. Πρόκειται, λοιπόν, για κοινό πρόβλημα και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουν.

Ο μόνος τρόπος για να μειωθεί αυτός ο φόβος και το τρακ, είναι η συζήτηση. Η κοπέλα πρέπει να ξέρει πως είναι πιθανό να πονέσει λίγο αφού σπάει ο παρθενικός υμένας. Είναι, επίσης, πιθανό να δει λίγες σταγόνες αίματος που οφείλονται στον υμένα. Ωστόσο, όλα αυτά εξαρτώνται από τον ερωτικό σύντροφο. Εάν φερθεί σωστά, είναι ευγενικός και τρυφερός, ο πόνος μπορεί να είναι τόσο λίγος που να μη γίνει αντιληπτός. Επίσης, εάν δει αίμα, δεν υπάρχει λόγος ούτε να στενοχωρηθεί ούτε να νιώσει άσχημα. Πρόκειται για κάτι απόλυτα φυσιολογικό και γνωστό σε όλους.

Υπάρχουν κοπέλες – πάντως όχι οι περισσότερες – που, πράγματι, σημαδεύτηκαν από αυτή την πρώτη εμπειρία. Εάν ήταν καλή, τη θυμούνται πάντα με νοσταλγία και γλυκύτητα. Εάν όχι, οι κακές αναμνήσεις θα μειωθούν με το χρόνο ενώ ο επόμενος, καλός εραστής θα δημιουργήσει νέες, καλύτερες. Πάντως, πολλές κοπέλες μένουν αδιάφορες την πρώτη φορά καταρρίπτοντας τους μύθους. Είναι τόσο το άγχος και η αγωνία τους που δεν μπορούν να νιώσουν ούτε ηδονή ούτε ευχαρίστηση. Το εκλαμβάνουν σαν μια εμπειρία ενώ περιμένουν την επόμενη φορά για να αισθανθούν όλα όσα έχουν ακούσει ή διαβάσει πως μια γυναίκα νιώθει όταν κάνει έρωτα.

Πάντως, το πιο σημαντικό για κάθε κοπέλα είναι να συνειδητοποιήσει πως η πρώτη φορά πρέπει να γίνει όποτε αυτή το θελήσει και νιώσει ώριμη και έτοιμη να το βιώσει. Να μην επιτρέψει σε κανέναν να την επηρεάσει και να μην αφήσει στο αγόρι της να της επιβάλει τη θέλησή του με τη λογική πως εάν δεν κάνουμε μαζί έρωτα, εγώ θα πάω με κάποια άλλη. Εάν το αγόρι της είναι πράγματι ερωτευμένο μαζί της, θα περιμένει τη δική της απόφαση και αυτό κάθε κοπέλα πρέπει να το θυμάται.

Η Νέλλη Θεοδοσίου είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου της Αμιένης (Γαλλία) και εργάζεται ως ψυχολόγος με ειδίκευση στην ψυχοθεραπεία τόσο ενηλίκων, όσο και παιδιών από το 1990. Έχει δημιουργήσει το χώρο ψυχοθεραπείας, συμβουλευτικής, μαθησιακής υποστήριξης και λογοθεραπείας «Διαλέγεσθαι», όπου σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες του κάθε τομέα, αποσκοπεί στην ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών κάθε ατόμου που απευθύνεται στο κέντρο. Είναι ιδρυτικό μέλος του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Όναρ – μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί» και μέλος της «Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής».

Για περισσότερες πληροφορίες για την ίδια και το έργο της κάντε κλικ ΕΔΩ.

Μια ματιά ακόμα: Είναι το πέος μου σαν των άλλων αγοριών; Η Νέλλη Θεοδοσίου απαντά!

Keywords
Τυχαία Θέματα