Εσωτερικό σπυράκι; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να το αντιμετωπίσεις

Τα εσωτερικά σπυράκια, στα οποία θα αναφερόμαστε από εδώ και πέρα ως «σπυράκια Donald Trump», είναι μισητά. Είναι απαίσια, ύπουλα, επίμονα και εκνευριστικά. Τα κανονικά σπυράκια είναι μισητά επίσης αλλά τουλάχιστον αυτά ξέρουμε πως και πότε θα κάνουν τον κύκλο τους. Τα «σπυράκια Donald Trump» εμφανίζονται και δεν ξέρουμε πότε θα φύγουν. Πονούν κάθε μέρα και παραμορφώνουν σαγόνια, μάγουλα και όποιο μέρος στο οποίο αποφασίσουν να καταλάβουν. Πόσο τα μισούμε ω Θεοί! Ευτυχώς δεν χρειάζεται να καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα, έρμαια των διαθέσεών τους. Μπορούμε να δώσουμε μάχη εναντίον τους και

θα στα πούμε όλα παρακάτω…

Πριν προσχωρήσουμε στην anti «σπυράκια Donald Trump» καμπάνια μας πρέπει να σου πούμε ένα πράγμα, το σημαντικότερο: ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΣΠΑΣΕΙΣ! Πίστεψέ με, μιλώ από εμπειρία (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη) και γι᾽αυτό γράφω με κεφαλαία. Αν το σπάσεις θα μεγαλώσει, θα φαίνεται περισσότερο, θα πονάει σαν διαολεμένο και το χειρότερο… παίζει να πάθεις μόλυνση (εγώ έπαθα). Οπότε άσε κάτω τις βελόνες και έλα να φτιάξουμε μια στρατηγική.

Βήμα #1
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καταλάβεις είναι πως τα «σπυράκια Donald Trump» δεν είναι σαν τα άλλα σπυράκια. Δεν υποκύπτουν στις κοινές θεραπείες αφού όλο το κακό ζει βαθιά κάτω από το δέρμα. Αυτό που πρέπει να κάνεις λοιπόν είναι ελαφριά απολέπιση ώστε να απομακρύνεις νεκρά κύτταρα και λιπαρότητα και έτσι να ανοίξεις τον δρόμο για την πραγματική μάχη. ΠΡΟΣΟΧΗ! Όταν λέμε απολέπιση δεν εννοούμε με scrub. Αυτό είναι ό, τι χειρότερο μπορείς να κάνεις. Απολέπιση θα γίνει με κάποιο καθαριστικό με σαλυκιλικό οξύ όπως o αφρός AcnoFix Cleansing Face Foam της ΙnterMed που περιέχει την υψηλότερη δυνατή δόση σαλυκιλικού: 2%.

Βήμα #2
Απευθείας μετά από αυτόν τον καθαρισμό πρέπει να αντιμετωπίσεις το πρήξιμο και για αυτό θα κάνεις μια μάσκα με πάγο. Θα περάσεις ένα παγάκι πάνω από το «σπυράκι Donald Trump» τρεις φορές, για δέκα λεπτά την κάθε φορά (αξίζει, πίστεψέ με). Σε αυτό το σημείο να προσθέσω πως, στα ίντερνετς, πολλοί προτείνουν να κάνεις ζεστές κομπρέσσες για να βοηθήσεις το σπυράκι να βγει προς τα έξω… ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ! Τα μικρόβιά του θα πολλαπλασιαστούν, θα διπλασιαστεί σε μέγεθος και γενικά κακά πράγματα θα συμβούν. Μιλώ εκ πείρας. Είναι επίσης σημαντικό να βάλεις πάγο μετά τον καθαρισμό γιατί αν τον βάλεις πριν, με το νερό το «σπυράκι Donald Trump» θα ξαναζεσταθεί και θα διογκωθεί.

Βήμα #3
Η πραγματική μάχη! Τώρα θα πιάσεις τα όπλα για να πατάξεις τα «σπυράκια Donald Trump». Ποια είναι αυτά; ΈΝΑ είναι, το βενζοϊκό υπεροξείδιο ή αλλιώς benzoyl peroxide. Αυτό σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν τα «σπυράκια Donald Trump» αλλά πρόσεχε! Θα βάλεις λίγο, πολύ λίγο και μόνο επάνω τους. «Που θα βρω αυτό το συστατικό διάολε!» σκέφτεσαι… υπάρχουν κρέμες και προτείνουμε την Ac Norm Medilike Effect tης Frezyderm που περιέχει αντιβιωτικά και βενζοϊκό υπεροξείδιο. ΜΗΝ ΤΟ ΓΚΟΥΓΚΛΑΡΕΙΣ και μην ψάξεις στο φαρμακείο για πιο δραστική κρέμα. Αυτή αρκεί γιατί ο κανόνας less is more ισχύει εδώ πιο πολύ από ποτέ!

Βήμα #4
Για την εμφάνιση. Θέλεις να απαλλαγείς όσο μπορείς από την κοκκινίλα και να μειώσεις το μέγεθος. Θα το κάνεις με κονσίλερ και η μισή δουλειά έχει ήδη γίνει με τον πάγο αλλά, αφού στεγνώσει καλά η προηγούμενη κρέμα, μπορείς να βάλεις από πάνω μια κρέμα που περιέχει υδροκορτιζόνη και θα την ζητήσεις από τον φαρμακοποιό σου. Εδώ να θυμάσαι, όσο περισσότερη βάζεις και όσο περισσότερο την αφήνεις στο δέρμα σου τόσο πιο καλά μάχεται ενάντια στην κοκκινίλα και το πρήξιμο.

Διάβασε ακόμα:

#RainbowBraids ο λόγος που αγαπήσαμε λίγο περισσότερο τα παστέλ μαλλιά

Το μυστικό για τέλειο δέρμα βρίσκεται στον κάκτο…

Ποιος είπε πως τα minimal μανικιούρ είναι βαρετά;

The post Εσωτερικό σπυράκι; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να το αντιμετωπίσεις appeared first on Fay's book.

Keywords
Τυχαία Θέματα