Αυτές οι τροφές θα σου χαρίσουν λαμπερό δέρμα!

Η υγεία και η λάμψη της επιδερμίδας σας δεν εξαρτάται μόνο από τις κρέμες που θα βάλετε και το ντεμακιγιάζ που θα κάνετε. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή, αφού υπάρχουν τροφές που επηρεάζουν αρνητικά το δέρμα μας και άλλες που την ωφελούν στο μέγιστο! Άλλωστε είμαστε ότι τρώμε!

Ξηροί καρποί

Είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνη και βιταμίνη Ε που ενυδατώνουν την επιδερμίδα και απομακρύνουν τις ελεύθερες ρίζες. Ακόμα, ο φλοιός τους είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες που βοηθούν στην αντιγήρανση. Τα αμύγδαλα, τα φιστίκια και τα καρύδια παρέχουν μια ικανοποιητική

ποσότητα από λιπαρά οξέα ωμέγα-3, άλλο ένα καλό θρεπτικό συστατικό του δέρματος!

Ψάρια και θαλασσινά

Πολλά είδη ψαριών κάνουν θαύματα στο δέρμα μας, ειδικά τα στρείδια και τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολωμός. Αυτό συμβαίνει διότι περιέχουν ψευδάργυρο όπου βοηθά στην καταπολέμηση της ακμής και ειδικά τα λιπαρά οξέα ωμέγα-3. Ο ψευδάργυρος επίσης βοηθάει στην παραγωγή νέων κυττάρων και την απολέπιση του νεκρού δέρματος, και έτσι δίνει στο δέρμα μας μια όμορφη λάμψη.

Προϊόντα ολικής άλεσης

Περιέχουν ρητίνη και βιταμίνες συμπλέγματος Β που ενυδατώνουν την επιδερμίδα και την κάνουν να δείχνει πιο καθαρή. Το φύτρο του σιταριού παρέχει βιοτίνη, η οποία βοηθάει τα κύτταρα να επεξεργάζονται τα λιπαρά. Εάν δεν έχουμε αρκετή βιοτίνη στο σώμα μας, η επιδερμίδα μας γίνεται ξηρή και ρυτιδιασμένη.

Αβοκάντο

Είναι πλούσιο σε βιοτίνη και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και έτσι ενυδατώνει το δέρμα. Ακόμα, περιέχει βιταμίνη Α και Ε χαρίζοντας πολλά οφέλη στην υγεία και στην επιδερμίδα. Μάλιστα, οι ειδικοί συνιστούν αυτοί που έχουν θαμπό και ξηρό δέρμα να πίνουν χυμό από αβοκάντο.

Όσπρια

Είναι από τις σημαντικές πηγές πρωτεϊνών, χτίζουν μύες και έτσι το δέρμα γίνεται πιο σφριγηλό. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς τα ρεβίθια είναι από τις τροφές που περιέχουν αμινοξέα που βοηθούν στην ανάπτυξη και στην επούλωση των ιστών του δέρματος.

Άπαχο κρέας

Το άπαχο κρέας είναι η κύρια πηγή πρωτεΐνης του οργανισμού και ενισχύει την παραγωγή του γνωστού σε όλες μας, κολλαγόνου, με αποτέλεσμα να έχουμε πιο ελαστικό δέρμα. Ένα άλλο συστατικό που περιέχεται σε αυτά τα τρόφιμα και ενισχύει την καλή υγεία της επιδερμίδας είναι ο ψευδάργυρος που ανανεώνει την επιδερμίδα και την κάνει να δείχνει πιο λαμπερή.

Από την Αντιγόνη Θάνου

Διαβάστε ακόμα : Αδυνατίζει το κρύο νερό; Έχουμε την απάντηση!

Keywords
Τυχαία Θέματα