Αδυνατίστε τρώγοντας… λιναρόσπορο!

Αν ακόμα δεν έχει πειστεί ότι υπάρχουν ‘’superfoods’’ που προσφέρουν πολλά οφέλη στον οργανισμό σου και ενεργοποιούν το μεταβολισμό σου, η απόδειξη είναι ο λιναρόσπορος. Μια κουταλιά λιναρόσπορο περιέχει μόλις 38 θερμίδες και πολλαπλά οφέλη. Ο λιναρόσπορος είναι μια πραγματική υπερτροφή, καθώς αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στη φύση. Άρχισε να καταναλώνεις και εσύ και σου υπόσχομαι πως θα δεις σύντομα διαφορά.

-Ο λιναρόσπορος είναι σύμμαχος στο αδυνάτισμα. Αυτό οφείλεται διότι

διαθέτει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βελτιώνουν το μεταβολισμό και έτσι καις περισσότερες θερμίδες.

-Περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και φυτικές ίνες που σας βοηθούν να αισθάνεστε χορτάτοι ενώ τα ωμέγα-3 μειώνουν το άγχος και το στρες.

-Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα διότι περιέχει λινέλαιο που συμβάλλει στη βελτίωση της ανοσοποιητικής λειτουργίας και μειώνει την αυξημένη πίεση του αίματος .

-Μπορείτε να το καταναλώνετε σε όποιο γεύμα σας επιθυμείτε. Προσθέστε 1-2 κουταλάκια του γλυκού στην σαλάτα σας, σε σούπες, χυμούς ή στο γιαούρτι σας.

-Βοηθάει το πεπτικό σου σύστημα αφού καταπολεμά την δυσκοιλιότητα. Μάλιστα, πολλοί είναι εκείνοι που το ονομάζουν ως θεραπευτικό προϊόν.

-Βοηθάει τα μαλλιά και το δέρμα. Το λινέλαιο βοηθάει στα θαμπά και ξηρά μαλλιά καθώς και στην επούλωση πληγών. Επίσης, η αντιφλεγμονώδης δράση του λιναρόσπορου, συμβάλλει θετικά και την βελτίωση της επιδερμίδας.

Από την Αντιγόνη Θάνου

Διαβάστε ακόμα: Τι να προσθέσεις στο γιαούρτι για μέγιστη αποτοξίνωση

Keywords
Τυχαία Θέματα