Textured skin: Έχεις τραχύ δέρμα; Αυτά τα προϊόντα πρέπει να δοκιμάσεις asap!

Το άψογο και απόλυτα λείο δέρμα είναι σε μεγάλο βαθμό ένας μύθος που έχει ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια με τα διάφορα φίλτρα στα social media. Εδώ έρχεται να κολλήσει ο όρος “Textured skin” δηλαδή το δέρμα με υφή, ένας όρος-ομπρέλα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει το τραχύ δέρμα, τους διευρυμένους πόρους, τα εξογκώματα και τα κοιλώματα. Λίγο πολύ ένα φυσιολογικό δέρμα δηλαδή.

@yazmooremakeup your reminder that skin texture is normal #affordablemakeup #makeupfind #beautyhacks
#makeuphacks #texturedskin ♬ PEOPLE ARE ACC USING THISS –

Ενώ πολλοί έχουν την αντανακλαστική αντίδραση να προσπαθούν να καλύψουν το δέρμα με make up, concealer και foundation, αυτά είναι πιθανό να έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Φυσικά και υπάρχουν tricks πριν και μετά το μακιγιάζ αλλά το σημαντικό είναι να γίνουν τα απαραίτητα βήματα στο skincare! Δεν είναι μόνο να αναζητάμε το καλό φως που σβήνει τις ατέλειες και τα κάνει όλα smooth. Η περιποίηση του προσώπου μας θα βοηθήσει στην εξομάλυνση της επιφάνειας του δέρματος και στην αντιμετώπιση των περιοχών που επηρεάζονται από την ανεπιθύμητη υφή.

Τι πρέπει να κάνω για να βελτιώσω την όψη της επιδερμίδας μου;

Ο διπλός καθαρισμός είναι ένα πολύ βασικό βήμα στην περιποίηση του προσώπου για να μην μείνει ίχνος υπολείμματος μακιγιάζ και ακαθαρσιών που μπλοκάρουν το δερματικό φραγμό και δημιουργούν skin issues! Πρώτα χρησιμοποιούμε ένα λάδι ή βάλσαμο ντεμακιγιάζ και έπειτα ένα αφρώδες προϊόν!

ASTREA – Μake up removel

La Roche-Posay Effaclar –  Καθαριστικό απολεπιστικό τζελ 

Αλλά η απολέπιση είναι το νούμερο ένα βήμα της αντιμετώπισης της επιδερμίδας με υφή. Ξεκινώντας με ένα απαλό διάλυμα απολέπισης τύπου cleanser, σε ένα toner ή μια μάσκα χρησιμοποιώντας τα μερικές φορές την εβδομάδα, θα εξασφαλίσεις σίγουρα μια εξομάλυνση της επιδερμίδας. Τα συστατικά που αποτελούν το ιερό δισκοπότηρο της καλυτέρευσης της όψης της επιδερμίδας είναι το γλυκολικό και γαλακτικό οξύ, τα ρετινοειδή καθώς και το υαλουρονικό οξύ που προσφέρει βαθιά ενυδάτωση. Άλλωστε ένα καλά ενυδατωμένο δέρμα είναι το ζητούμενο για λείο,φωτεινό δέρμα. Μαζί με την ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει.

Clinéa – Glam n’ Tonic Απολεπιστική Τονωτική Λοσιόν

DIOR – Dior Prestige Le Sucre de Gommage Face Scrub – Exceptional Exfoliating & Polishing Mask 

Να χρησιμοποιείς συγκεκριμένη ρουτίνα ομορφιάς, που έχεις καταλήξει πως δουλεύει στην επιδερμίδα σου και μην δοκιμάζεις διαρκώς διαφορετικά προϊόντα. Προτίμησε αυτά με στοχευμένη δράση σύμφωνα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου.

Τώρα όσον αφορά το επόμενο στάδιο δηλαδή το μακιγιάζ, σύμφωνα και με το “skinification” καλό είναι το primer,το foundation και τα λοιπά να έχουν και αυτά στη φόρμουλα τους δραστικά συστατικά. Δηλαδή συστατικά που ενυδατώνουν και κάνουν βελούδινη την επιδερμίδα!

CHARLOTTE TILBURY – Airbrush Flawless Foundation

Για να εξασφαλίσεις όμως πιο υγιή όψη επιβάλλεται η χρήση creamy και λεπτών υφών προϊόντων. Ένα καλό primer είναι ενισχυτικό της ματ ομοιόμορφης όψης.  Αν τώρα αυτό είναι εμπλουτισμένο και με βιταμίνες όπως βιταμίνη C τότε αυτό βοηθά ακόμα περισσότερο.

Voilà…θα δεις με αυτές τις κινήσεις το δέρμα σου να λάμπει με την πάροδο του χρόνου καθώς ξέρεις πολύ καλά ότι χρειάζεται να είσαι επιμελής.

Πηγή φωτογραφιών: Pexels

Μια ματιά ακόμα:

Λαδάκι για μαλλιά: Τα συστατικά που πρέπει να αναζητήσεις και που ωφελούν

Keywords
Τυχαία Θέματα