Pedi Spa: Δεν αρκεί μόνο το ποδόλουτρο αλλά και οι μάσκες ενυδάτωσης!

Ένα από τα πιο απολαυστικά πράγματα που κάνω επιστρέφοντας από τις διακοπές είναι το pedi-spa aka πεντικιούρ! Η θεραπεία spa στα πόδια μετά τις καλοκαιρινές διακοπές είναι απολύτως απαραίτητη καθώς τα πόδια μας από τις σαγιονάρες είναι ξηρά και αφυδατωμένα.

Εάν δεν έχεις χρόνο να επισκεφτείς ένα nails spa αλλά θες smoothy πόδια

και βελούδινες φτέρνες χωρίς σκασίματα τότε δεν έχεις παρά να φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι βήμα βήμα αυτές τις χειροποίητες συνταγές ομορφιές με υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας!

Είναι φυσικές χωρίς ερεθιστικά συστατικά, απολεπιστικές και σούπερ ενυδατικές ενώ απευθύνονται σε όλους τους τύπους επιδερμίδας. Αρκεί να επιλέξεις τη συνταγή σύμφωνα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου.


PEDI SPA ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

#Για ξηρό, ερεθισμένο δέρμα: Ενυδατική μάσκα ποδιών με αυγό, μπανάνα, γάλα, μέλι και ελαιόλαδο

Συστατικά

1 αυγό χτυπημένο
1 πολτοποιημένη μπανάνα
3-4 κουταλιές της σούπας γάλα
2 κουταλιές της σούπας μέλι
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Απλώστε ένα λεπτό στρώμα στα πόδια και αφήστε το να δράσει για 40 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με ένα απαλό καθαριστικό, σκουπίστε με μια ζεστή πετσέτα και φυσικά στο τέλος απλώστε την ενυδατική σας κρέμα. Είναι καλύτερο να την εφαρμόσετε αμέσως μετά το ποδόλουτρο για να απορροφηθούν όλα τα υλικά και να έχετε super hydrated ποδαράκια!

#Για ξηρό δέρμα: Χυμός λεμονιού, κουρκουμάς και αλεσμένο καφέ

Συστατικά

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1/4 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1/2 κουταλάκι του γλυκού κατακάθι καφέ

Τα φυσικά απολεπιστικά του δέρματος που μπορείτε να προσθέσετε σε μικρές ποσότητες είναι ο κουρκουμάς και το κατακάθι καφέ. Ο κουρκουμάς έχει επίσης και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Θα χρειαστεί να αναμίξετε πρώτα τα στέρεα συστατικά και να προσθέσετε στο τέλος το χυμό λεμονιού. Μουλιάστε τα πόδια σας σε ζεστό νερό για έως και 10 λεπτά και έπειτα προχωρήστε με την απολεπιστική μάσκα.

#Για ενυδάτωση και απολέπιση, όλοι οι τύποι δέρματος: Ζάχαρη, ελαιόλαδο, μέλι και απολέπιση λεβάντας

Συστατικά

1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/8 φλιτζάνι μέλι
3-5 σταγόνες αιθέρια έλαια λεβάντας

Έχοντας  ως βάση τη ζάχαρη στη συνέχεια, προσθέστε το μέλι, το ελαιόλαδο και τα αιθέρια έλαια. Πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το απλό, ενυδατικό scrub, μουλιάστε τα πόδια σας σε ζεστό νερό για έως και 10 λεπτά.

Τρίψτε τη μάσκα στο πέλμα σας.

Όταν φτιάχνετε μια μάσκα ποδιών πρέπει να λάβετε υπόψιν να αποφύγετε τα σκληρά χημικά απολεπιστικά όπως το σαλικυλικό οξύ, το γλυκολικό οξύ και τα ένζυμα που μπορεί να είναι πολύ σκληρά για την επιδερμίδα.

Επιλέξτε συστατικά όπως γλυκερίνη, κεραμίδια, βιταμίνη Ε, έλαιο λεβάντας, έλαιο μέντας και έλαιο τεϊόδεντρου, ακόμα και στα έτοιμα προϊόντα ομορφιάς.

Πηγή φωτογραφιών: Pexels

Μια ματιά ακόμα:

Βlush Hack: Το έξυπνο κόλπο για να απλώσεις τέλεια το υγρό ρουζ! 

Keywords
Τυχαία Θέματα