Mάντυ Φραγκιαδάκη: Γνωρίστε την πιο διάσημη Ελληνίδα pole dancer!

Πρωταθλήτρια στην ιστιοπλοία, ξεκίνησε το pole dancing ως χόμπι, εγκαθιστώντας ένα στύλο στο υπόγειο τους σπιτιού της και ακολουθώντας τα βήματα από βιντεάκια στο youtube. Σήμερα η Μάντυ Φραγκιαδάκη είναι από τις καλύτερες Ελληνίδες pole dancers, με σπουδαίες διακρίσεις σε διαγωνισμούς, ενώ διδάσκει και pole dancing σε γυναίκες αλλά και άντρες!

Για 5 χρόνια ασχολήθηκες με την ιστιοπλοία σε επίπεδο πρωταθλητισμού.

Πώς από ένα πιο θαλασσινό και ομαδικό άθλημα σου γεννήθηκε η επιθυμία να μάθεις pole dancing;

Tο pole dancing το ανακάλυψα τελείως τυχαία μέσω διαδικτύου ψάχνοντας για κάτι εναλλακτικό αλλά εξίσου δυναμικό και τολμηρό όπως η ιστιοπλοία. Ανέκαθεν μου άρεσαν τα ακροβατικά και θαύμαζα τους αθλητές ενόργανης οπότε όταν είδα ότι έχει πολλά κοινά στοιχεία με όλα αυτά μου κίνησε το ενδιαφέρον. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ήταν «έρωτας» με την πρώτη ματιά, διότι απλά το είδα και είπα αυτό θέλω να είναι το καινούριο μου χόμπι.

Τι σε έκανες να εγκαταλείψεις τον πρωταθλητισμό στην ιστιοπλοία αν και είχες τόσες διακρίσεις;

Θα έλεγα ότι οι συγκυρίες με οδήγησαν εκεί παρά στο ότι εγώ επέλεξα κάτι τέτοιο. Η κατηγορία στην οποία διακρίθηκα σε εθνικό, ευρωπαικό και παγκόσμιο επίπεδο ήταν το 420, Το οποίο είναι διθέσιο σκάφος πράγμα που σημαίνει ότι εξαρτάσαι από ένα ακόμη άτομο. Οταν λοιπόν, η κυβερνήτης μου μου ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει μπήκα στην διαδικασία να δω πως θα συνεχίσω απο εκεί και πέρα. Δούλεψα ως βοηθός προπονητή ιστιοπλοίας για 2 χρόνια, με παιδιά, στην κατηγορία Optimist και παράλληλα ξεκίνησα το pole ως χόμπι. Αργότερα, μου βγήκε και στο pole η πρωταθλήτρια από μέσα μου.

Ποια ήταν η πρώτη σου επαφή με το pole;

Η πρώτη μου επαφή ήταν στο υπόγειο του σπιτιού μου. Χαχα! Αγόρασα στύλο από το εξωτερικό τον εκγατέστησα στο υπόγειο και ξεκίνησα να πειραματίζομαι με ότι έβλεπα στο youtube. Είχα δύναμη από την ιστιοπλοία πράγμα που με βοήθησε να κάνω αρκετές κινήσεις στο στύλο και κάποια αναποδογυρίσματα.

Πως από απλή μαθήτρια αποφάσισες να παρακολουθήσεις σεμινάρια και να ασχοληθείς πιο επαγγελματικά;

Οπως ανέφερα και προηγουμένως, ξεκίνησα μόνη ως αυτοδίδακτη και όταν βρήκα στην Αθήνα σχολή που να διδάσκουν pole, παρακολούθησα μαθήματα γύρω στους 5μήνες. Μετά από αυτό το διάστημα η δασκάλα μου προχώρησε στο άνοιγμα δική της σχολής και μου πρότεινε να διδάξω αρχάρια τμήματα. Έτσι μου μπήκε το μικρόβιο της διδασκαλίας και το εξέλιξα στην πορεία μόνη μου παρακολουθώντας τα πρώτα μου σεμινάρια στο εξωτερικό. Φυσικά συνεχίζω έως και σήμερα να ενημερώνομαι και να παρακολουθώ σεμινάρια από καταξιωμένους αθλητές/χορευτές και αθλήτριες/χορεύτριες.

Έχεις συμμετάσχει σε βίντεο κλιπ και σόου κάνοντας pole dancing. Ποια ήταν η πρώτη τέτοια πρόταση συνεργασίας που είχες; Ήσουν επιφυλακτική στην αρχή;

Η πρώτη πρόταση συνεργασίας που μου έγινε ως pole dancer/performer ήταν το 2013 από τους ιδιοκτήτες του Shamone(Βαγγέλη Γερασίμου, Φώτη Σεργουλόπουλο & Κώστα Σκουλικαράκη) στο Γκάζι! Ημουν αρκετά επιφυλακτική γιατί δεν είχα συνηθίσει να εκτίθεμαι σε κόσμο αλλά μου φάνηκε πολύ ωραία η ιδέα να βρεθώ στην σκηνή του Shamone και να διαδώσω στον κόσμο την τέχνη του pole dance, μέσα από τις καλλτεχνικές μου εμφανίσεις. Μου άρεσε πολύ και ο χώρος που ήταν κάτι παραπάνω από ένα απλό bar στο κέντρο της Αθήνας. Και έτσι ξεκίνησα εκεί… και μέχρι και σήμερα συνεργαζόμαστε με τα παιδιά. Αργότερα, συμμετείχα σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις, σε τηλεοπτικά σόου, διάφορα διαφημιστικά κλιπ, μουσικά video clip(με Shaya «Dirty talk» , Nίκο Γκάνο-«Πειράζει») κ.ά.

Ποιο είναι το πιο απαιτητικό σόου pole dancing που έχεις κάνει μέχρι σήμερα;

Πιο απαιτητικοί είναι οι διαγωνισμοί στο pole dance και αρκετά στρεσογόνοι. Λόγω του ότι κρίνεσαι από καταξιωμένους αθλητές και αθλήτριες σε τεχνική, δύναμη, ευλυγισία, καθαρότητα συνδυασμών, αντοχή, μουσικότητα, έκφραση όλα αυτά συνδυασμένα σε μουσική 3-4 λεπτών. Χωρίς λάθη, χωρίς πτώσεις.

Από πότε διδάσκεις pole dancing; ποιες είναι οι πρώτες συμβουλές που δίνεις στους μαθητές σου;

Διδάσκω από το 2010. Οι πρώτες συμβουλές προς τους αρχάριους μαθητές:
-Να με ενημερώσουν για τυχόν τραυματισμούς ωστέ αν υπάρχουν, να ακολουθήσουμε πρόγραμμα που να μην τους επιβαρύνει.
-Να έχουν καταναλώσει το κυρίως γεύμα τους 3 ώρες πριν το μάθημα.
-Να μην έχουν εφαρμόσει ενυδατική κρέμα γιατί θα γλιστράνε στον στύλο.
-Να μην φοράνε κοσμήματα για να μην τραυματιστούν.
-Να φοράνε t-shirt και σορτς ώστε να μπορούν να δοκιμάσουν επιτυχώς τις ασκήσεις.
-Να μην φοβούνται και να το διασκεδάσουν.

Είναι ένα άθλημα πιο γυναικείο ή έχεις και άντρες μαθητές;

Ναι, κατά καιρούς έχω και άντρες μαθητές ειδικά τα τελευταία 2χρόνια. Είναι ένα άθλημα που αφορά άντρες και γυναίκες. Εξάλλου, η κατηγορία των αντρών πληθαίνει χρόνο με το χρόνο, παγκοσμίως και το θέαμα είναι εξίσου εντυπωσιακό ειδικά όσον αφορά το ακροβατικό κομμάτι.

Ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να έχει κάποιος για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο συγκεκριμένο τρόπο άσκησης;

Είναι ένας ακροβατικός χορός που απαιτεί δύναμη και ευλυγισία. Αυτά όμως αν δεν τα έχει ήδη κάποιος τα αποκτά σταδιακά μέσα από την εξάσκηση.

Ποια σημεία του σώματος γυμνάζει περισσότερο;

Γυμνάζει συνολικά το σώμα με μεγαλύτερη έμφαση στον κορμό (χέρια, κοιλιακούς, ραχιαίους).

Πόσο συχνά πρέπει να γίνονται τα μαθήματα pole για να δεις διαφορά στο σώμα, αλλά και στις ικανότητές σου;

Ακόμη και με 1φορά την εβδομάδα τον πρώτο καιρό μπορεί να δει κάποιος βελτίωση στην εικόνα και τις ικανότητές του. Παρόλα αυτά 2-3φορές/βδομάδα μπορούν να αποφέρουν πιο γρήγορη πρόοδο τόσο στο εμφανισιακό κομμάτι όσο και στο τεχνικό. Βέβαια, όλα αυτά προυποθέτουν και μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή.

Μετά από πόσο χρονικό διάστημα ένας αρχάριος αποκτά μια σχετική άνεση στο pole;

Αρχικά, εξαρτάται από την φυσική κατάσταση του ατόμου καθώς και από την μουσική/χορευτική προδιάθεση που έχει. Σε γενικές γραμμές σε διάστημα περίπου 3 μηνών μπορεί κάποιος να νιώσει οικεία στο στύλο.Το θέμα είναι ότι όλοι, αργά ή γρήγορα μπορούν να επιτύχουν στις ίδιες ασκήσεις.

Δείτε την Μάντυ Φραγκιαδάκη στο Pole Art Cyprus το 2014:

Και στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Pole dancing:

The post Mάντυ Φραγκιαδάκη: Γνωρίστε την πιο διάσημη Ελληνίδα pole dancer! appeared first on Fay's book.

Keywords
Τυχαία Θέματα