Let’s get hydrated: Γιατί είναι τόσο απαραίτητη η ενυδατική κρέμα προσώπου;

Ακόμα και αν δεν ασχολείσαι με το skincare σίγουρα στο μπάνιο ή στο κομοδίνο σου έχεις μια ενυδατική κρέμα. Και αυτό γιατί η ενυδατική κρέμα που κρύβει μέσα της τη λέξη νερό κάνει αυτό ακριβώς, ξεδιψά την επιδερμίδα.

Η ενυδατική κρέμα έχει την ικανότητα να λειτουργεί σαν ασπίδα για την απώλεια του νερού εντός δέρματος και ταυτόχρονα να ενισχύει την υγρασία προσφέροντας έξτρα νερό.

Η ενυδατική κρέμα όμως εξυπηρετεί πολλαπλές ανάγκες γι’αυτό και είναι συνυφασμένη ως το τοπ skincare προϊόν. Ένα σωστά ενυδατωμένο δέρμα δεν κινδυνεύει από την εμφάνιση

πρόωρων ρυτίδων αρά είναι σύμμαχος σου στην αντιγήρανση.

Το αφυδατωμένο δέρμα σπάει όπως ακριβώς το έδαφος από την ξηρασία. Αν δώσεις στην επιδερμίδα σου το «νερό» που χρειάζεται γίνεται λείο,φωτεινό και λαμπερό.

Η ενυδατική κρέμα λειτουργεί σαν ασπίδα με την υγρασία που προσφέρει ώστε να μην εισχωρούν ρύποι και μικροοργανισμοί αρά γίνεται ρυθμιστής της λιπαρότητας και του σμήγματος.

Όταν το δέρμα δεν παράγει υγρασία ή όταν δεν το ενυδατώνεις θα παράξει λιπαρότητα κάτι που δε θες καθώς θα δημιουργηθεί σμήγμα που λειτουργεί σαν σκούπα για όλα τα μικρόβια.

Η επιλογή επίσης της ενυδατικής είναι σημαντική καθώς κυκλοφορούν κρέμες για όλους τους τύπους δέρματος. Κατά προτίμηση διάλεξε oil free κρέμες. Το όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο δεν είναι σωστό για την ενυδατική καθώς χρειάζεσαι μικρή ποσότητα για να μην έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα. Μια κουταλιά του γλυκού είναι αρκετή για πρόσωπο και λαιμό.

Τέλος μην ξεχνάς ότι χρησιμοποιείς και το πρωί και το βράδυ ενυδατική κρέμα. Το πρωί καλό θα είναι να συνδυάζει και αντηλιακή προστασία.

Let’s get hydrated girls!

Πηγή φωτογραφιών: Unsplash

Μια ματιά ακόμα: Βeauty editor loves K-Beauty: Τα 6 βήματα της δικής μου Κορεάτικης skincare routine -ΒΙΝΤΕΟ!

Keywords
Τυχαία Θέματα