8+1 τέλειες προτάσεις για αξέχαστα Χριστούγεννα με τα παιδιά σας!

Οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν και τα παιδιά δε θα έχουν σχολείο και θα είναι στο σπίτι. Τι πιο όμορφο να σχεδιάσετε όμορφες δραστηριότητες που θα απασχολήσουν όμορφα και δημιουργικά τα παιδιά σας και φυσικα είναι ευκαιρία να ξεφύγετε κι εσείς από την καθημερινότητα και να περάσετε χρόνο μαζί τους.

Βάλτε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και φτιάξτε κουλουράκια. Βρείτε μια εύκολη συνταγή με εύπλαστη ζύμη και αφήστε τα παιδιά σας να κανουν διάφορα σχέδια με κουπ πατ. Το σπίτι θα μοσχομυρίσει και θα έχουν και ένα υγιεινό,

χειροποίητο σνακ.

Κανονίστε βραδιά χριστουγεννιάτικης ταινίας. Μπορεί να πέρασαν οι εποχές DVD για να μην πω βιντεοκασέτας αλλά υπάρχουν πια μπόλικες επιλογές. Αφήστε τα παιδιά σας να διαλέξουν την ταινία, φτιάξτε ποπ κορν και απολαύστε την ταινία.

Αγοράστε χριστουγεννιάτικα βιβλία. Καλό θα ήταν τα παιδιά να διαλέξουν τα βιβλία που τους αρέσουν ωστε να τα διαβάσουν κιόλας.

Οργανώστε ώρες χειροτεχνίας και κατασκευών. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι ευκόλο για κάποιες μαμάδες αλλά υπάρχουν άπειρες δραστηριότητες on line, πολλα και οικονομικά υλικά και στην τελική απλά τυπώστε χριστουγεννιάτικες εικόνες για ζωγραφική, αγοράστε και λίγο γκλίτερ και είστε σούπερ.

Αναθέστε δουλειές στα παιδιά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Εντάξτε τα στις διάφορες διαδικασίες όπως τη διακόσμηση, το μαγείρεμα, το στρώσιμο του τραπεζιού.

Μια ακόμη ιδέα είναι να τυλίξετε μαζί τα δώρα για τα αγαπημένα σας πρόσωπα ή ακόμα και να τα διαλέξετε αν έχετε την πολυτέλεια χρόνου.

Αν μπορείτε οργανώστε μια εξόρμηση σε χριστουγεννιάτικα, θεματικά κέντρα. Αν δε θέλετε μετακινήσεις και συνωστισμό ή να χαλάσετε χρήματα σίγουρα μια βόλτα στην κεντρική αγορά της πόλης σας θα σας αποζημιώσει.

Τέλος αφήστε τα παιδιά σας να γίνουν οι μικροί φωτογράφοι. Το ξέρετε ότι τρελαίνονται για την τεχνολογία. Ας δημιουργήσουν το σκηνικό, ας διαλέξουν τα ρούχα για την απόλυτη, χριστουγεννιάτικη, οικογενειακή φωτογραφία.

Είναι ευκαιρία με τούτο και με το άλλο να ξεκολλήσουν τα παιδιά από την οθόνη τους και να εχουν όμορφες αναμνήσεις. Είμαστε οι αναμνήσεις που δημιουργούμε για τα παιδιά μας και αξίζει να επενδύσουμε χρόνο γιατί τα χρόνια περνούν καινοινστιγμές δε γυρίζουν πίσω.

(Ποτέ δε θα ξεχάσω την τέλεια στρωματσάδα που μας έκανε η μαμά μου και καθόμασταν κάτω από το δεντρο με την αδερφή μου οπου σκάλιζε τα δώρα για να δει τι είχαν μέσα!)

Καλές γιορτές!!!

Μια ματιά ακόμα: Νέα Μαμά: Σεξ μετά τη γέννα!

Keywords
Τυχαία Θέματα