Fall Skincare: Τips για να πετύχεις το glowy skin που ποθείς

Ποια δεν θέλει μια λαμπερή επιδερμίδα που ακτινοβολεί υγεία; Για να μην έχεις θαμπή και αφυδατωμένη επιδερμίδα μετά τις διακοπές και την έκθεση στον ήλιο πρέπει να ακολουθήσεις ευλαβικά την skincare routine σου που περιλαμβάνει έναν συνδυασμό πρακτικών και συστατικών περιποίησης αλλά και υγιεινού τρόπου ζωής.

Πριν ξεκινήσεις να κάνεις την skincare routine σου σύμφωνα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου και τα απαραίτητα συστατικά πρέπει να επισκεφτείς τον δερματολόγο για έναν κλασσικό βαθύ καθαρισμό για να φύγουν τα μαύρα στίγματα, ίσως μια μεσοθεραπεία, που ουσιαστικά σου βάζουν στις βαθύτερες

στοιβάδες της επιδερμίδες βιταμίνες για λάμψη και ένα χημικό peeling στο τέλος που κάνει πολύ καλό.

Εδώ είναι μερικά μυστικά ομορφιάς για glowy skin:

#Διπλός καθαρισμός προσώπου:

Καθαρίστε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα για να αφαιρέσετε τους ρύπους και τα υπολείμματα του μακιγιάζ. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό καθαριστικό με ισορροπημένο pH κατάλληλο για τον τύπο του δέρματός σου. Σύμφωνα με την κορεάτικη φιλοσοφία ομορφιάς, στην οποία είμαι και fan, το “double cleansing” είναι απαραίτητο για σωστό καθαρισμό, πρώτα με λάδι ή balm και έπειτα με ένα αφρώδες προϊόν!

#Απολέπιση:

Η απολέπιση αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, αποκαλύπτοντας πιο φρέσκια επιδερμίδα. Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο απολεπιστικό 1-2 φορές την εβδομάδα.

#Ενυδάτωση:

Κρατήστε το δέρμα σας ενυδατωμένο με μια κατάλληλη ενυδατική κρέμα σύμφωνα με τον τύπο δέρματός σας. Κρέμες με νιασιναμίδη, υαλουρονικό οξύ, πεπτίδια, κ.α είναι ιδανικές για αυτήν την περίοδο.

#Αντηλιακή προστασία:

Χρησιμοποιήστε αντηλιακό με SPF 30 ή υψηλότερο καθημερινά, ακόμη και τις συννεφιασμένες μέρες. Οι ακτίνες UV μπορούν να βλάψουν το δέρμα σας και να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση.

#Υγιεινή διατροφή:

Καταναλώστε μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά υποστηρίζουν από μέσα την υγεία του δέρματος.

#Μείνετε ενυδατωμένοι:

Πίνετε άφθονο νερό για να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο από μέσα.

#Αποκτήστε επαρκή ύπνο:

Στοχεύστε σε 7-9 ώρες ποιοτικού ύπνου τη νύχτα. Ο ύπνος είναι απαραίτητος για την αποκατάσταση και την ανάπλαση του δέρματος.

#Μειώστε το στρες:

Τα υψηλά επίπεδα στρες μπορεί να οδηγήσουν σε δερματικά προβλήματα. Ασκηθείτε σε τεχνικές μείωσης του στρες όπως ο διαλογισμός ή η γιόγκα.

#Αποφύγετε το κάπνισμα και περιορίστε το αλκοόλ:

Το κάπνισμα και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορούν να βλάψουν την εμφάνιση του δέρματός σας. Κόψτε το κάπνισμα και πίνετε αλκοόλ με μέτρο.

#Ρουτίνα περιποίησης:

Φτιάξτε μια συνεπή ρουτίνα περιποίησης που περιλαμβάνει καθαρισμό, τόνωση, ενυδάτωση, χρήση προϊόντων κατάλληλων για τον τύπο του δέρματός σας και στοχευμένη δράση.

#Χρησιμοποιήστε ορούς και αντιοξειδωτικά:

Ενσωματώστε ορούς που περιέχουν αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνη C ή Ε για να προστατεύσετε το δέρμα σας από περιβαλλοντικές βλάβες.

#Ενυδατικές μάσκες:

Χρησιμοποιήστε ενυδατικές μάσκες προσώπου μία ή δύο φορές την εβδομάδα για να μπουστάρετε την επιδερμίδα σας.

#Ασκηθείτε τακτικά:

Η σωματική δραστηριότητα βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, η οποία συμβάλει σε μια υγιή επιδερμίδα.

#Αποφύγετε το ζεστό ντους:

Το ζεστό νερό αφαιρεί από το δέρμα σας τα φυσικά του έλαια. Προτιμήστε χλιαρό νερό.

Μην παρασύρεστε από προϊόντα που ενδεχομένως χρησιμοποιούν οι φίλες σας ή είναι viral στο TikTok.

Προτιμήστε αυτό που λειτουργεί καλύτερα σε εσάς και προσαρμόστε ανάλογα τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Πηγή φωτογραφιών: Pexels

Μια ματιά ακόμα:

5+1 highlighter για μαγική λάμψη στο πρόσωπο 

Keywords
Τυχαία Θέματα