Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος: Όλα όσα δεν γνώριζες μέχρι σήμερα!

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είναι ένα μη-κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα και το μεγαλύτερο αμερικανικό κολέγιο στην Ευρώπη και έχει τρεις εκπαιδευτικές βαθμίδες: το Pierce – Γυμνάσιο-Λύκειο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, το Deree – The American College of Greece και το Alba Graduate Business School.

Το

δίκτυο των αποφοίτων του αριθμεί γύρω στα 53.000 μέλη σε όλο τον κόσμο, τα οποία απασχολούνται σε 1.700 εταιρείες σε 60 χώρες.

Οι τίτλοι σπουδών του Deree – The American College of Greece είναι αναγνωρισμένοι από τον New England Association of Schools and Colleges (NEASC), τον αρχαιότερο και σημαντικότερο οργανισμό πιστοποίησης στις ΗΠΑ (που μεταξύ άλλων πιστοποιεί το Harvard, το Yale, το MIT και δεκάδες άλλα πανεπιστήμια). Κατά συνέπεια, τα πτυχία του αναγνωρίζονται στην Αμερική και σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ πιστοποιούνται και στην Ευρώπη μέσω συμφωνίας με το Open University του Ηνωμένου Βασιλείου (OU).

Αυτήν τη στιγμή το Deree έχει σπουδαστές από 70 χώρες. Προσφέρει 27 καινοτόμα προπτυχιακά προγράμματα (majors) και 43 υποειδικότητες (minors), τα οποία οδηγούν σε Bachelor of Science και Bachelor of Arts, καθώς και τίτλους Master σε 6 υπερσύγχρονες ειδικότητες, με πιο πρόσφατη το Data Science.

Εισαγωγική σελίδα στις σχολές: http://www.acg.edu/admissions/undergraduate-admissions/

Ενημέρωση για τα μεταπτυχιακά προγράμματα: http://www.acg.edu/graduate/

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2017-18, το Deree θα προσφέρει 3,8 εκατομμύρια ευρώ σε σπουδαστές μέσω ακαδημαϊκών υποτροφιών, υποτροφιών οικονομικής στήριξης και μέσω ενός εκτεταμένου προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης. Για το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, το 85% των σπουδαστών που αιτήθηκαν κάποιου είδους οικονομική στήριξη, την έλαβαν.

Περισσότερα για τις υποτροφίες και τα προγράμματα οικονομικής στήριξης: http://www.acg.edu/admissions/undergraduate-admissions/admission-process/greek-students/financial-assistance/

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Πληροφορίες για τα δίδακτρα:

http://www.acg.edu/admissions/undergraduate-admissions/admission-process/greek-students/tuition-fees/

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ (ΙΣΝ)

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προσφέρει σε φοιτητές των ελληνικών δημόσιων ιδρυμάτων που έχουν διακριθεί για την ακαδημαϊκή τους επίδοση την ευκαιρία να σπουδάσουν παράλληλα στο Deree για μία υποειδίκευση. Για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18, το Πρόγραμμα θα προσφέρει 80 υποτροφίες, καλύπτοντας ένα σημαντικό μέρος των διδάκτρων σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 539 φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων σπουδάζουν παράλληλα και στο Deree, από τους οποίους οι 55 είναι υπότροφοι του ΙΣΝ.

ΣXETIKA ME TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

http://www.acg.edu/admissions/undergraduate-admissions/admission-process/greek-students/parallel-studies/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

http://www.acg.edu/admissions/undergraduate-admissions/admission-process/greek-students/financial-assistance/the-stavros-niarchos-foundation-scholarship-program/

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ / τι επιλέγουν οι φοιτητές του Deree

Για το 2016, το top 10 των προπτυχιακών προγραμμάτων στο Deree ήταν:

Κατευθύνσεις

Psychology – Ψυχολογία

Management – Διοίκηση Επιχειρήσεων

Communication – Επικοινωνία

Marketing

Information Technology – Τεχνολογία Πληροφοριακών Συστημάτων

International Tourism & Hospitality Management – Διεθνής Τουρισμός και Διαχείριση Μονάδων Φιλοξενίας

International Business – Διεθνής επιχειρηματικότητα

Shipping Management – Ναυτιλιακά

Finance – Χρηματοοικονομικά

English – Αγγλική Φιλολογία

DISCOVER DEREE DAY

Το Discover Deree Day είναι μία ημέρα αφιερωμένη στους νέους που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για το Deree, να ενημερωθούν για τα αντικείμενα σπουδών, τις προοπτικές τους, τις υποτροφίες που προσφέρει, και να αποφασίσουν τι είδους σπουδές τούς ταιριάζουν. Στο πλαίσιο αυτό, θα ξεναγηθούν στο campus, θα γνωρίσουν τους καθηγητές καθώς και ήδη υπάρχοντες σπουδαστές του Deree και θα μοιραστούν μαζί τους τις σκέψεις και τα σχέδιά τους, ενώ, ακόμη, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μάθημα που τους ενδιαφέρει από επιλεγμένα γνωστικά αντικείμενα όπως: Επικοινωνία, Επιχειρηματικότητα, Μουσική, Ψυχολογία, Διαχείριση Επιχειρήσεων Τουρισμού και Φιλοξενίας, κ.ά.

http://www.acg.edu/admissions/undergraduate-admissions/discover-deree-day/

ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ DEREE ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Οι απόφοιτοί του Deree είναι από τους πιο περιζήτητους στην αγορά εργασίας, αφενός γιατί ακαδημαϊκά είναι πλήρως εφοδιασμένοι όχι μόνο με τις γνώσεις αλλά και τα απαραίτητα soft skills, που μοιάζουν να λείπουν από τους αποφοίτους άλλων πανεπιστημίων. Σημαντικό ρόλο στην άμεση αποκατάστασή τους είναι η διασύνδεση του Deree με την αγορά εργασίας, και πιο συγκεκριμένα η συνεργασία με πολυεθνικές εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπου οι φοιτητές μπορούν να κάνουν την πρακτική τους η οποία πολύ συχνά οδηγεί σε πρόσληψη. Αξίζει να σημειωθεί ότι 61% των σπουδαστών του Deree ήδη εργάζονται μέσα σε 6 μήνες από την αποφοίτησή τους.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΕ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΕ ΔΙΔΑΚΤΡΑ DEREE

Ακολουθεί η λίστα των πανεπιστημίων του εξωτερικού –σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία– με τα οποία συνεργάζεται το Deree, και όπου οι φοιτητές μπορούν να περάσουν κάποιες ακαδημαϊκές περιόδους, με εξαιρετικά συμφέροντες όρους (δίδακτρα Deree), μέσω του προγράμματος Study Abroad και φοιτώντας σε σπουδαία πανεπιστήμια όπως το Cornell και το Emory και το Stanford. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ταυτόχρονα με τις σπουδές τους στο εξωτερικό, μπορούν να κάνουν επίσης και πρακτική άσκηση σε κορυφαίους διεθνείς ομίλους, όπως The Libra Group, Coca Cola, Diageo, Johnson & Johnson, Imerys κ.ά.

http://www.acg.edu/admissions/study-abroad/partner-institutions/

http://www.acg.edu/current-students/outbound-study-abroad/

Διαβάστε ακόμα: Θέλεις απόλυτο συνδυασμό εντατικού προγράμματος άθλησης και υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης; Μάθε τα πάντα για τις αθλητικές υποτροφίες του Deree!

Keywords
Τυχαία Θέματα