5+1 trends για φθινοπωρινό μακιγιάζ απευθείας από την πασαρέλα!

To καλοκαίρι, εκεί γύρω στις αρχές Ιουλίου, όπου και ο καύσωνας είχε μπει για τα καλά και ήμουν σε άδεια, το δημοσιογραφικό μου δαιμόνιο δεν με άφησε μακριά από τις εξελίξεις στο χώρο της μόδας και της ομορφιάς. Έτσι φυσικά και παρακολούθησα επιμελώς την Eβδομάδα Μόδας Haute Couture στο Παρίσι, όπου κορυφαίοι σχεδιαστές και διεθνή fashion brands παρουσίασαν τις συλλογές τους για το Φθινόπωρο-Χειμώνα 2023 – 2024. Ανάμεσά τους ο Jean Paul Gaultier,

Fendi, Valentino, Balenciaga, Victor & Rolf, Elie Saab κ.α.

Τρύπωσα στα παρασκήνια όπου ετοιμάζονται τα supermodels, συγκέντρωσα και φύλαξα λοιπόν όλες τις πληροφορίες για να σας τις δώσω τώρα που γυρίσατε από διακοπές, οι περισσότερες τουλάχιστον, για να δούμε από πρώτο χέρι τις κορυφαίες FW23-24 τάσεις σε μακιγιάζ.

Make up trends, τώρα που μπήκαμε σε φθινοπωρινό mood, που δίνουν μια πρόγευση στο τι θα μας απασχολήσει όλη τη χρονιά αλλά και την επόμενη.

Οι κορυφαίες τάσεις σε μακιγιάζ FW23-24!

#Λάμψεις και γήινοι metallic τόνοι σε μακιγιάζ

Ίσως ένα από τα πιο διαχρονικά και κλασσικά μακιγιάζ που πάει σε όλες. Θυμίζει το “latte make up trend” καθώς κυριαρχούν οι αποχρώσεις του καφέ, το nude κραγιόν αλλά και οι έντονες λάμψεις στα ζυγωματικά! Κρατήστε το tip του μαύρου μολυβιού στην waterline που σας είχα γράψει για το τρελό come back που κάνει!

#Cherry Cola lips

Τα super juicy και glossy κερασί χείλη με πολύ πιο σκούρο μολύβι στο περίγραμμα θα μας απασχολήσουν πολύ. Μάλιστα στο TikTok οι beauty experts τα έχουν ονομάσει “cherry cola lips” με εκατομμύρια views. Ένας γενικός κανόνας στο μακιγιάζ λέει πως όταν έχεις έντονα χείλη ακολουθείς πιο ελαφρύ μακιγιάζ. Και εδώ βλέπουμε να τηρείται με γήινες αποχρώσεις, φυσικά φρύδια και έντονες λάμψεις!

#Liquid make up

Τα υγρά προϊόντα μακιγιάζ βρίσκονται πρώτα στη λίστα των trends και αγαπά ιδιαίτερα η νεολαία. Και το φθινόπωρο όμως το “wet look”, το “glowy skin” με τις έντονες λάμψεις – προτίμησε ένα υγρό highlighter σε σαμπανιζέ απόχρωση για να το πετύχεις – είναι must!

Το λευκό υγρό μολύβι με τα glitters είναι best seller προϊόν παγκοσμίως καθώς είναι πολυχρηστικό και δεν μπαίνει μόνο στα μάτια! Τονίζεις τα ζυγωματικά, το κόκαλο της μύτης και την κόγχη του ματιού!

#Matte make up

Μετά από καιρό στο τραπέζι μπαίνει και το “matte make up look”, χωρίς ίχνος γυαλάδας με αρκετή πούδρα σεταρίσματος, συνδυασμένο άψογα με το wet look στα μαλλιά με vintage επιρροές από τον οίκο Fendi. Ανάδειξη των φυσικών μοναδικών και ανεπανάληπτων χαρακτηριστικών μας με natural μακιγιάζ σε ματ υφές.

Λέτε φέτος να επιστρέψουν δυναμικά οι ματ υφές στα προϊόντα;

#Smokey eyes & terracotta lips

Και ο Jean Paul Gaultier λέει ΝΑΙ στις ματ υφές, στα always classy & chic smokey eyes σε γήινους τόνους αλλά και στα ματ κεραμιδί χείλη. Το χρώμα της terracotta είναι η τέλεια απόχρωση για τα χείλη το φθινόπωρο!

#Graphic liner

Το υγρό eyeliner σε στυλό, πέρα από το κλασσικό μαύρο, θα μας απασχολήσει και φέτος για να κάνουμε πιο αφηρημένες γραμμές στα βλέφαρα! Τι θα έλεγες για το κόκκινο φλογερό χρώμα;

Κρατήστε αυτές τις εικόνες και thank me later girls!

Ανυπομονώ για νέους πειραματισμούς στο μακιγιάζ!

Πηγή φωτογραφιών:

Vittorio Zunino Celotto/ Zuhair Murad by Thierry Chesnot/Pascal Le Segretain Francois Durand/Richard Bord/Victor VIRGILE/Gamma-Rapho/Daniele Venturelli/Wireimage/ Arnold Jerocki/Dominique Charriau/Antoine Flament/WireImage/Getty Images

Μια ματιά ακόμα:

New Zealand Fashion Week 23: Τα trends στα μαλλιά που ξεχωρίσαμε 

Keywords
Τυχαία Θέματα