Τι μας γερνάει;

Αυτές οι 5 συνήθειες μπορεί να σας γερνούν πρόωρα και χωρίς να το καταλαβαίνετε!

1 Οι φτωχές σε καλά λιπαρά δίαιτες
Τα μονοακόρεστα και τα πολυακόρεστα λιπαρά αποτελούν, μεταξύ άλλων, βασικό συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών, που σχηματίζουν, περιβάλλουν και προφυλάσσουν τα κύτταρά μας. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με τροφές πλούσιες σε μονοακόρεστα λιπαρά (ελαιόλαδο, αβοκάντο, σουσάμι, αμύγδαλα, φιστίκια) και σε πολυακόρεστα ω-3 λιπαρά (λιπαρά ψάρια, καρύδια, λιναρόσπορο).

2 Το σαπούνι
Το κλασικό σαπούνι δεν είναι ο καλύτερος φίλος για την περιποίηση του δέρματος. Τα σαπούνια,

τα περισσότερα από τα οποία είναι αλκαλικά, προκαλούν έντονη ξηρότητα στην επιδερμίδα, η οποία ευνοεί τον σχηματισμό ρυτίδων.
Επιλέξτε κάποιο που να είναι ουδέτερο σε pH, χωρίς επιβλαβή χημικά συστατικά.

3 Οι μεγάλες ποσότητες ζάχαρης
Η υπερβολική κατανάλωση τροφίμων με ζάχαρη υποκαθιστά την πρόσληψη άλλων τροφών, πιο θρεπτικών, που θα βοηθούσαν στην ενίσχυση της αντιοξειδωτικής ικανότητας των κυττάρων και που θα συνέβαλλαν στην αντιγήρανση του οργανισμού. Επιπλέον, όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι υψηλά, ενεργοποιείται μια χημική αντίδραση, η γλυκοζυλίωση, η οποία καταστρέφει τις δύο κυριότερες πρωτεΐνες του δέρματος, το κολλαγόνο και την ελαστίνη, που διατηρούν το δέρμα σφριγηλό και ελαστικό.

4 Η βαμβακερή μαξιλαροθήκη
Ο ύπνος μπρούμυτα ή στο πλάι πιέζει το πρόσωπό σας στο μαξιλάρι και τραυματίζει το δέρμα. Αναπόφευκτα, λοιπόν, σχηματίζονται ζάρες, που αρχικά προκαλούν λεπτές γραμμές, αλλά με την πάροδο του χρόνου μετατρέπονται σε ρυτίδες. Επιπλέον, η πίεση αυτή διαταράσσει την κυκλοφορία του αίματος σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου και επηρεάζει τη διαδικασία ανάπλασης του δέρματος.

5 Οι «ψείρες» στα αφτιά μας
Η ολιγόλεπτη έκθεση σε μουσική δυνατής έντασης με τη χρήση ακουστικών (τόσο των μεγάλων εξωτερικών ακουστικών όσο και των μικρών που λέγονται «ψείρες») γερνάει το ακουστικό νεύρο Νέα μελέτη έδειξε ότι η μουσική μέτριας έντασης μέσω ακουστικών για μία ώρα μπορεί να επηρεάσει προσωρινά την ακοή μας, ενώ σε πλήρη ένταση είναι δυνατό να προκαλέσει μόνιμη βλάβη.

Το μυστικό

Η εξουθενωτική γυμναστική μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική καύση λίπους, παράγοντας ανασταλτικός για την υγεία του δέρματος. Όταν χάνουμε λίπος από το σώμα, ταυτόχρονα χάνουμε και πολύτιμα λιπίδια από τα κύτταρα της επιδερμίδας του προσώπου μας με αποτέλεσμα την πρόωρη γήρανση.

Keywords
Τυχαία Θέματα