Τα 4 μυστικά μιας πετυχημένης διαπραγμάτευσης

Αν θέλετε να πετύχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε μια οποιαδήποτε συμφωνία, ακολουθήστε τα παρακάτω 4 μυστικά για πετυχημένη διαπραγμάτευσης και για να φέρετε τους άλλους στα νερά σας!

1 Αποφασίστε από πριν την τελική σας προσφορά

Όταν πρόκειται ν’ αγοράσετε ή να πουλήσετε κάτι, φροντίστε να εκτιμάτε από πριν το κατώτατο και το ανώτατο ποσό που θέλετε να φτάσει η προσφορά. Μ’ αυτόν τον τρόπο έχετε μεγαλύτερη σιγουριά

για ν’ απορρίψετε ποσά που δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας και παράλληλα γλυτώνετε τα πολλά… παζάρια!

2 Δημιουργήστε κλίμα οικειότητας

Προσπαθήστε να φτιάξετε ένα κοινό έδαφος με το πρόσωπο που κάνετε τις διαπραγματεύσεις. Μπορεί και στους δυο σας, για παράδειγμα, ν’ αρέσει η κολύμβηση ή η γιόγκα. Οι άνθρωποι συμβιβάζονται πιο εύκολα, όταν μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα με κάποιον άλλο. Συν του ότι όταν μπαίνει και το ανθρώπινο στοιχείο στη διαπραγμάτευση, αντιμετωπίζετε τον άλλον σαν συνέταιρο κι όχι σαν εχθρό.

3 Αφήστε τα γεγονότα να μιλήσουν

Με τη φράση “αυτή είναι η τελική μου προσφορά” το άλλο άτομο μπορεί να νιώσει παγιδευμένο και εξαπατημένο. Αντιθέτως, όταν μπορεί από μόνο του να διαπιστώσει την αξία βάσει γεγονότων και λογικών επιχειρημάτων, θα μπορέσει να πειστεί από μόνο του.

4 Παίξτε δίκαια

Όταν αφήνετε επιλογές στον άλλον, τελικά όλων οι ανάγκες θα ικανοποιηθούν και θα μείνουν άπαντες ευχαριστημένοι. “Κάντε παιχνίδι” αλλά αφήστε περιθώρια και στον άλλον.

Το μυστικό

Διαβάστε το βιβλίο του Carnegie Dale Πώς να κερδίζεις φίλους και να επηρεάζεις τους ανθρώπους, εκδόσεις Κλειδάριθμος. Αυτό το βιβλίο μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας! Διεκδικήστε τη δουλειά που θέλετε και κερδίστε την! Πάρτε τη δουλειά που έχετε και βελτιώστε την! Σε όποια θέση κι αν βρίσκεστε, κάντε την αποδοτική για λογαριασμό σας! Οι ακλόνητες, δοκιμασμένες στο χρόνο συμβουλές του Ντέηλ Κάρνεγκι έχουν βοηθήσει αμέτρητους ανθρώπους να ανέβουν τη σκάλα της επιτυχίας στην επαγγελματική και στην προσωπική τους ζωή.

The post Τα 4 μυστικά μιας πετυχημένης διαπραγμάτευσης appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα