Συνταγή: Ζύμη για χωριάτικα πιτάκια με αλεύρι Ζέας

Κρατείστε αυτή τη συνταγή που δίνει η food blogger Ευαγγελία Βλασσοπούλου για να φτιάχνετε πεντανόστιμα, χωριάτικα πιτάκια. Η ζύμη φτάνει για 20 πιτάκια με μέτριο μέγεθος. Αν δεν έχετε ανοίξει ποτέ φύλλο, μην ανησυχείτε, είναι πολύ εύκολο.

Υλικά (για 20 πιτάκια)
– 500 γρ αλεύρι Ζέας
– 70-100 γρ ελαιόλαδο
– τουλάχιστον 20 γρ αλάτι (θαλασσινό)
– 30 γρ ξύδι (μηλόξυδο)
– 220 γρ νερό

Εκτέλεση
1. Προσθέτουμε όλα τα υλικά

σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε, ζυμώνουμε για λίγα λεπτά καλύπτουμε με μεμβράνη ή μια πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη μας.

2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση που θα χρησιμοποίησουμε.

3.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 σε αέρα και τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στη λαμαρίνα του φούρνου.

4. Ανοίγουμε φύλλο, κόβουμε με ένα μεγάλο ποτήρι, γεμίζουμε τα πιτάκια και τα τοποθετούμε στο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

5. Σε ένα μικρό μπολάκι, βάζουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο και μια κουταλιά νερό. Aνακατεύουμε και αλείφουμε τα πιτάκια μας. Ψήνουμε για 25 λεπτά.

Το αλεύρι Ζέας περιέχει μικρότερες ποσότητες γλουτένης, μεγαλύτερες ποσότητες λυσίνης (βασικό αμινοξύ, συστατικό των πρωτεινών) και μεγαλύτερες ποσότητες σε μαγνήσιο από το απλό αλεύρι. Περιέχει επίσης σίδηρο, φώσφορο, κάλιο, νάτριο, ψευδάργυρο και μαγγάνιο, φυτικές ίνες, βιταμίνες Α, Ε και Κ και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως φυλλικό οξύ.

Το μυστικό

Μπορούμε να ετοιμάσουμε τα πιτάκια μας και πριν τα ψήσουμε να τα αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη, ώστε να τα έχουμε έτοιμα για ένα τραπέζι ή για να έχουμε καθημερινά φρέσκο σνακ.

The post Συνταγή: Ζύμη για χωριάτικα πιτάκια με αλεύρι Ζέας appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Αναζητήσεις
ζυμη για σπανακοπιτακια, σπανακοπιτακια με ζεα
Τυχαία Θέματα