Συνταγή: Τραγανά τσιπς κολοκυθιού με σoς γιαούρτι

Τι πιο καλοκαιρινό για ενα ελαφρύ συνοδευτικό; Τραγανά τσιπς κολοκυθιού με σος γιαούρτι που προτείνει ο σεφ Πέτρος Συρίγος και μπορείτε να τα συνοδέψετε είτε με κρέας είτε με ψάρι.

Συστατικά

6 μέτρια κολοκύθια
2 κούπες αλεύρι
2κ.τ.σ κόρν φλάουρ
αλάτι
πιπέρι
κρύο νερό
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σος:
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.τ.σ άνιθο
1 λεμόνι το χυμό του
αλάτι

Οδηγίες

Κόψτε σε πολύ λεπτές φέτες το κολοκύθι. Αν έχετε μαντολίνο μπορείτε να τις

κόψετε εκεί, αν όχι κόψτε με το μαχαίρι πολύ λεπτές φέτες ωστέ όταν τις σηκώνετε σχεδόν να είναι διάφανες. Βάλτε το τηγάνι σας να καίει και σε ενα πιάτο ρίξτε το αλεύρι και το κόρν φλάουρ και αλευρώστε τις φέτες απο τα κολοκύθια. Στη συνέχεια τινάξτε πολύ καλά ωστε να μη μείνει περιττό αλεύρι και μυρίζει. Αφού έχετε τινάξει καλά τις φέτες, δοκιμάστε το λάδι σας ρίχτοντας μια φέτα στο τηγάνι, αν μείνει κάτω περιμέντε να κάψει καλύτερα,αλλιώς αν ανέβει το λάδι σας ειναι έτοιμο.
Αφού έχετε αλευρώσει τις φέτες, παίρνετε όσες περισσότερες μπορείτε ανάμεσα στα δάχτυλα σας χωρίς να ακουμπάει η μια την άλλη και βουτήξτε στο νερό και αμέσως στο τηγάνι. Το τηγάνι πρέπει να εχει αρκετό λάδι ωστε να κολυμπάει το κολοκύθι.
Με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας ανακατέψτε μαι δύο φορές και σε περίπου 3 λεπτά το πολύ ειναι έτοιμα. Όταν ειναι έτοιμα βάλτε τα σε αποροφφητικό χαρτί για να μην κρατήσουν λάδι.
Για τη σος: Ανακατέψτε όλα τα υλικά και σερβίρετε δίπλα απ΄τα κολοκύθακια.

The post Συνταγή: Τραγανά τσιπς κολοκυθιού με σoς γιαούρτι appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα