Συνταγή: Το πιο νόστιμο τιραμισού που δοκιμάσατε ποτέ!

Το τιραμισού είναι ένα κλασσικό Ιταλικό γλυκό με ασαφή προέλευση από πλευράς περιοχής και χρόνου που πρωτοδημιουργήθηκε.

Υπάρχουν θεωρίες γύρω απ’ αυτό, που φτάνουν από την Σιέννα του 17ου αιώνα, μέχρι και το εστιατόριο “Le Beccherie” στο Τρεβίζο το 1960. Η συνταγή άρχισε να γίνεται δημοφιλής στη δεκαετία του 60 χωρίς κάποιος να έχει καταγράψει την ΜΙΑ αυθεντική εκδοχή της. Η συγκεκριμένη συνταγή που μας δίνει ο σεφ Πέτρος Συρίγος είναι πολύ ισορροπημένη από πλευράς γεύσης και υφής και αποτελεί ένα πρότυπο

της αυθεντικής Ιταλικής γεύσης τιραμισού. Ελαφρύ με διακριτικές εντάσεις και εντέλει λαχταριστό.

Θα χρειαστείτε

8 Κρόκους αυγού8 κ.σ κοφτές ζάχαρη1kg μασκαρπόνε1/4 ποτήρι νερού DISARONNOΚακάο σκόνη ή τριμμένη σοκολάτακαφές εσπρέσσο 4 δόσεις1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ

Οδηγίες

Χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα, μέχρι να γίνει αφρός.Προσθέστε το μασκαρπόνε και συνεχίστε το χτύπημα, όταν ενσωματωθούν προσθέστε το ποτό.Βουτήξτε τα μπισκότα στον ζεστό καφέ (όχι πολύ) και κάντε μια στρώση στο ταψί, στη συνέχεια τοποθετήστε το μισό μείγμα κρέμας από πάνω.Κάντε άλλη μια στρώση με μπισκότα και βάλτε και την υπόλοιπη κρέμα.Γαρνίρετε με τριμμένη κουρβερτούρα ή με κακάο.

The post Συνταγή: Το πιο νόστιμο τιραμισού που δοκιμάσατε ποτέ! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα