Συνταγή: Τάρτα με κοτόπουλο, σπανάκι, ανθότυρο και μπέικον

Συνδυάστε τη χειροποίητη ζύμη τάρτας, μια πολύ εύκολη συνταγή με μια γέμιση η οποία αρέσει σε μικρούς και μεγάλους!

Τάρτα με κοτόπουλο, σπανάκι, ανθότυρο και μπέικον που σας προτείνει ο σεφ Πέτρος Συρίγος και αφήστε τους καλεσμένους σας να πούν τη γνώμη τους!

Συστατικά

Υλικά για τη ζύμη:325 γρ. αλεύρι175 γρ. βούτυρο, σε μικρά κομμάτια1 αυγό30 γρ. νερό κρύο3 γρ. αλάτι3 γρ. ζάχαρηΥλικά για τη γέμιση:260 γρ. σπανάκι40 γρ. κρεμμύδι φρέσκο,
ψιλοκομμένο2 στήθη κοτόπουλο ψιλοκομμένα65 γρ. μπέικον, κομμένο σε λεπτές λωριδες100 γρ. ανθότυρο, τριμμένο20 γρ. ελαιόλαδο10 γρ. βούτυρο250 γρ. κρέμα γάλακτος2 κρόκοι αυγών50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένηαλάτι

Οδηγίες

Βάζετε στο μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο, το νερό, το αυγό, το αλάτι και τη ζάχαρη και ομογενοποιείτε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα. Όταν είναι έτοιμη αφήνετε για μισή ώρα να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια ανοίγετε με τον πλάστη στο μέγεθος της ταρτιέρας σας και απλώνετε τη ζύμη πάνω στην ταρτιέρα (ένα κόλπο είναι να ανοίξετε τη ζύμη ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες γιατί με αυτόν τον τρόπο μπορείτε μετά να την μεταφέρετε πιο εύκολα πάνω στην ταρτίερα). Τρυπήστε τη ζύμη με το πιρούνι σε διάφορα σημεία και ψήστε για 20 λεπτά στους 170 βαθμούς.Σε μια κατσαρόλα σ0τάρετε το κοτόπουλο σε ελαιόλαδο,στη συνέχεια ρίχνετε το μπέικον που έχετε ψιλοκόψει και στη συνέχεια προσθέστε το ελαιόλαδο και σ0τάρετε το σπανάκι με το κρεμμύδι και τέλος προσθέστε το ανθότυρο και αλατοπιπερώστε. Σε ένα μπόλ βάζετε την κρέμα με το αυγό και την παρμεζάνα και ανακατεύετε.Όταν ψηθεί η ζύμη σας βάλτε μέσα τη γέμιση με το σπανάκι και από πάνω το μείγμα με την κρέμα γάλακτος και τα αυγά και ψήστε στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά.

The post Συνταγή: Τάρτα με κοτόπουλο, σπανάκι, ανθότυρο και μπέικον appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Αναζητήσεις
ταρτα με σπανακι και κοτοπουλο, ταρτα με κοτοπουλο και σπανακι
Τυχαία Θέματα