Πώς θα απαλλαγείτε από τους μύκητες στα νύχια

Τώρα το καλοκαίρι οι μύκητες καιροφυλακτούν. Δείτε πως θα προφυλαχτείτε.

Οι μύκητες που συνήθως προσβάλλουν τα νύχια και το δέρμα ονομάζονται δερματόφυτα. Άλλα είδη μυκήτων είναι οι ζυμομύκητες, κάντιντα η λευκάζουσα κ.λπ. Οι μικροσκοπικοί αυτοί οργανισμοί ζουν σε ζεστό και υγρό περιβάλλον. Ο καθένας μας μπορεί να προσβληθεί από μύκητες, οι πιο ευπαθείς ομάδες όμως είναι οι ηλικιωμένοι, οι αθλητές, οι διαβητικοί και όσοι αντιμετωπίζουν χρόνιες κυκλοφορικές διαταραχές ή προβλήματα με το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Προσοχή: οι μύκητες μεταδίδονται.

Μυκητίαση νυχιών
Είναι γνωστή ως ονυχομυκητίαση και είναι μια από τις πιο κοινές δερματολογικές διαταραχές που επηρεάζουν το πόδι.

Πώς θα το καταλάβετε: Η μυκητίαση των νυχιών αρχίζει συνήθως με κηλίδες άσπρου ή κίτρινου χρώματος που εμφανίζονται στην άκρη του νυχιού. Αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, η μόλυνση προχωρά πιο βαθιά και καταλαμβάνει όλο το νύχι, το κάνει πιο χοντρό-παχύ και οι άκρες θρυμματίζονται.Η λοίμωξη μπορεί να εξαπλωθεί και σε άλλα νύχια. Σε βαριές περιπτώσεις μπορεί να δημιουργήσει επώδυνη είσφρυση επηρεάζοντας την ικανότητα του ατόμου να περπατήσει. Επίκτητες βακτηριακές λοιμώξεις μπορεί να εμφανιστούν πάνω ή γύρω από την πλάκα του νυχιού. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει αποκόλληση του νυχιού, δυσοσμία και πόνο.

Παράγοντες που συμβάλουν στην ανάπτυξη της ονυχομυκητίασης:
Πόδι του αθλητή.
Τραυματισμός νυχιών.
Υπερβολική εφίδρωση.
Διαβήτης.
Κυκλοφορικές διαταραχές.
Μειωμένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Πώς θα την προλάβετε

Κάνετε συχνό έλεγχο των ποδιών σας.

Χρησιμοποιείτε αντιιδρωτικά προϊόντα και πούδρες αν έχετε έντονη εφίδρωση.

Σκουπίζετε πολύ καλά τα πόδια σας μετά το μπάνιο, με ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές μεταξύ των δακτύλων.

Μην περπατάτε ξυπόλητοι σε κοινόχρηστους χώρους όπως γυμναστήρια, πισίνες, ντους, αποδυτήρια, σάουνες κλπ.

Όσο πιο σύντομα αντιληφθείτε τα συμπτώματα και απευθυνθείτε σε δερματολόγο και ποδολόγο, τόσο πιο γρήγορα θα απαλλαγείτε από την μυκητίαση.

Πώς να το αντιμετωπίσετε
Εφαρμόστε μία κρέμα ποδιών Microsilver Plus της LR Health and Beauty Systems, η οποία ελαττώνει την κακοσμία των ποδιών. Η τάλκη που περιέχει απορροφά άμεσα τον ιδρώτα. Το MicroSilver αποτελείται από εξαιρετικά λεπτόκοκκα μικρο-σωματίδια καθαρού αργύρου, με ιδιαίτερα πορώδη και σπογγώδη δομή. Η δομή αυτή παρέχει τη δυνατότητα υψηλής απορρόφησης κατά την επαφή του με μικροοργανισμούς. Έχει αποδειχθεί ιατρικά ότι μπορεί να εξουδετερώσει περισσότερα από 650 είδη μικροοργανισμών. Εξαιτίας της ειδικής του επεξεργασίας δεν διαπερνά τις κατώτερες στρώσεις του δέρματος και έτσι δεν προκαλεί παρενέργειες, αλλά διατηρεί τη συνεχή του δράση. Αυτό συνεπάγεται ότι παρεμποδίζεται για πολλές ώρες ή και ημέρες, η δημιουργία και αποίκιση νέων επιβλαβών μικροβίων στην επιδερμίδα. Ταυτόχρονα λειτουργεί ως προστατευτικό φιλμ, σαν μία δεύτερη επιδερμίδα.

Μάθετε περισσότερα στο: http://orfeo.lr-partner.com

Keywords
Τυχαία Θέματα