Να τι μπορείτε να βελτιώσετε με την άσκηση (δεν θα το πιστέψετε!)

Υπάρχουν πολλές έρευνες και πολλοί λόγοι για να ξεκινήσετε άσκηση σήμερα κιόλας. Δείτε μερικούς.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ:

1 Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας

Όταν δεν έχετε χρόνο για κανονική προπόνηση, προσπαθήστε να βρείτε τρία 10λεπτα διαστήματα άσκησης. Κάντε γρήγορο περπάτημα στο τετράγωνο, τζόκινγκ στο πάρκο, καθίσματα και προβολές ανεβαίνοντας ή κατεβαίνοντας τις σκάλες του γραφείου.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ:

2 Κοιμηθείτε καλύτερα

Ασκηθείτε το απόγευμα (αυτό περιλαμβάνει και την αεροβική και στην άσκηση μυϊκής ενδυνάμωσης). Η θερμοκρασία του σώματός σας θα πέσει μέχρι και για τις

επόμενες έξι ώρες, πράγμα που πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι σας βοηθά να αποκοιμηθείτε. Επίσης, η γυμναστική μετά τη δουλειά σας βοηθά να διώξετε την ένταση, προετοιμάζοντας το σκηνικό για ένα χαλαρωτικό βράδυ.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ:

3 Γίνετε πιο κοινωνικοί

Πάτε σε ένα ομαδικό μάθημα fitness ή τρέξτε μαζί με άλλους. Τα γυμναστήρια έχουν παρατηρήσει ότι οι αριθμοί έχουν δύναμη και πολλά προσφέρουν πλέον ομαδικά προγράμματα, όπως boot camp και προπονήσεις για το μαραθώνιο. Κάντε μάθημα γιόγκα, Πιλάτες ή ποδηλασίας. Μπείτε στο ίντερνετ για να βρείτε προγράμματα, αθλητικές λέσχες και συλλόγους που διοργανώνουν όλων των ειδών τις ομαδικές δραστηριότητες (από τρέξιμο μέχρι καταδύσεις και ιππασία).

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ:

4 Αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας

Η άσκηση μυϊκής ενδυνάμωσης βελτιώνει τον μυϊκό τόνο, πράγμα που αυξάνει με φυσικό τρόπο την αυτοπεποίθησή σας. Κάντε βάρη τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Στοχεύστε σε ολόκληρο το σώμα με 8-10 ασκήσεις. Κάντε ένα σετ από κάθε άσκηση χωρίς να ξεκουραστείτε και επαναλάβετε μία ή δύο φορές. Να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται να σηκώνετε τα μεγαλύτερα βάρη. Πάρτε βαράκια που μπορείτε να σηκώσετε σχετικά εύκολα ώστε να κάνετε περισσότερες επαναλήψεις – με αποτέλεσμα πιο λεπτούς μηρούς.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ:

5 Τονώσετε τη μνήμη σας

Στοιχεία δείχνουν ότι η άσκηση δυναμώνει και τον εγκέφαλο. Γι’ αυτό χορέψτε. Όταν κάνετε κάτι που σας εμπλέκει σωματικά, ψυχικά ή κοινωνικά, διατηρείτε τον εγκέφαλό σας υγιή. Ο χορός τα κάνει όλα αυτά ταυτόχρονα, οπότε είναι μια ιδανική άσκηση. Η απομνημόνευση των βημάτων εξασκεί τον εγκέφαλο, ενώ η κίνηση στο ρυθμό της μουσικής σας βοηθά να ιδρώσετε.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ:

6 Είστε πιο ευτυχισμένοι

Ξέρετε ότι νιώθετε καλύτερα ύστερα από μια προπόνηση, αλλά υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι η ευφορία της άσκησης είναι αληθινή. Γερμανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι έπειτα από 2ωρο τρέξιμο, οι αθλητές βίωσαν μια εφόρμηση ενδορφινών (ορμονών που ανεβάζουν τη διάθεση) στις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με την απόλαυση. Όταν σας το επιτρέπει το πρόγραμμά σας, παράτεινε τις προπονήσεις αεροβικής (πηγαίνετε το Σαββατοκύριακο για βόλτα με τα πόδια ή το ποδήλατο, για παράδειγμα). Παράγουμε ενδορφίνες σε διαφορετικά ποσοστά, αλλά οι περισσότερες έρευνες που σχετίζονται με τη διάθεση έχουν πραγματοποιηθεί σε προπονήσεις που διήρκησαν τουλάχιστον μία ώρα.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ:

7 Μειώσετε το στρες

Όταν νιώθετε αγχωμένοι, ο καρδιακός παλμός σας αυξάνεται, αναπνέετε πιο γρήγορα και ιδρώνετε περισσότερο – και το ίδιο συμβαίνει όταν ασκείστε. Αν ασκείστε τακτικά, το σώμα σας θα συσχετίζει αυτές τις αντιδράσεις με κάτι θετικό, οπότε θα έχετε εξασκηθεί να διατηρείτε την ψυχραιμία σας σε μια στρεσογόνο κατάσταση. Δοκιμάστε αυτό για να δρέψετε τα οφέλη της άσκησης ως προς τη μείωση του στρες σε λιγότερο χρόνο: κάντε ζέσταμα και έπειτα κάντε εναλλαγές με αύξηση της αντίστασης ή της ταχύτητας για ένα λεπτό και με επαναφορά σε μέτρια ένταση για άλλο ένα λεπτό. Κάντε οχτώ διαστήματα υψηλής/χαμηλής έντασης.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ:

8 Απαλλαγείτε από τον πόνο στην πλάτη

Ένα «ωμ» την ημέρα κρατά τους ενοχλητικούς πόνους μακριά, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Κάντε γιόγκα για μία ώρα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Διαλέξτε με προσοχή το μάθημα που θα παρακολουθήσετε, καθώς υπάρχουν πολλά διαφορετικά στιλ γιόγκα. Αν θέλετε ταυτόχρονα να ιδρώσετε, κάντε γιόγκα σε θερμαινόμενο δωμάτιο, όπως η hot γιόγκα.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ:

9 Είστε πιο αποδοτικοί στη δουλειά

Η άσκηση στέλνει περισσότερο αίμα στον εγκέφαλο, γεγονός που βελτιώνει τη συγκέντρωσή σας. Δοκιμάστε ένα είδος άσκησης βασισμένο στην ανατολική φιλοσοφία. Οι άνθρωποι που κάνουν τάι τσι, για παράδειγμα, παίρνουν υψηλότερες βαθμολογίες στα τεστ προσοχής από αυτούς που κάνουν μόνο αεροβική και μυϊκή ενδυνάμωση. Αν το τάι τσι δεν σας αρέσει, ένα μάθημα χορού με τον σύντροφό σας ή ένα ομαδικό μάθημα χορογραφίας απαιτεί το ίδιο μνημονικό και την ίδια συγκέντρωση.

Το μυστικό

Η αντίσταση στις λιγούρες (ή την όρεξη για τσιγάρο) είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος να κάνετε καθημερινά 10 λεπτά διατάσεις και ασκήσεις για τους κοιλιακούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα