Μαύρο Κύμινο – Ο ευλογημένος σπόρος που θεραπεύει σχεδόν τα πάντα!

Μάθε τα Οφέλη, τους Λόγους και τον Τρόπο να το Βάλεις κι Εσύ στη Ζωή σου!

Το πολυαγαπημένο έλαιο από μαύρο κύμινο, μερικές φορές γνωστό και ως ο ευλογημένος σπόρος αναφέρεται ως το έλαιο του Φαραώ για τη μοναδική ικανότητά του να προλαμβάνει όλες σχεδόν τις ασθένειες.

Φημολογείται ότι είναι η πηγή πίσω από την ομορφιά της Βασίλισσας Νεφερτίτη! Χρησιμοποιήθηκε εκτενώς στην Αίγυπτο και παρακάτω θα δείτε τους κορυφαίους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να το βάλετε στην καθημερινή περιποίηση της ομορφιάς

σας.

Προέρχεται από το φυτό Nigella Sativa και οι σπόροι του περιέχουν περισσότερες από 100 ενώσεις, συμπεριλαμβανομένων των λινελαϊκό οξύ (ή ωμέγα-6), πρωτεΐνες, βιταμίνες Β1 σε Β3, φυλλικό οξύ, ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, φώσφορο και carotene- το οποίο μετατρέπεται σε βιταμίνη Α, ενώ το Ωμέγα-6 λιπαρό οξύ παίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση των φλεγμονών στο σώμα.

Προληπτικά μπορείτε να λαμβάνετε το έλαιο από μαύρο κύμινο, γιατί παίζει ρόλο στην βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος και τη συνολική πέψη. Επίσης ηρεμεί και το νευρικό σύστημα!

Ανα τους αιώνες το έλαιο μαύρου κυμίνου έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία:

Για λάμψη στα μαλλιά και τα νύχιαΑντιμετώπιση σε κρυολογήματα και γρίπηΔιαχείριση αϋπνίαςΚαταπραϋντικό για τον πονόδοντοΑνακουφίζει την ρινική συμφόρησηΘεραπεύει τους πονοκεφάλουςΚαταπολεμά την ακμή και το έκζεμαΤονώνει τον μεταβολισμόΑνακουφίζει από τα συμπτώματα της κοινής αλλεργίας

Μπορείτε να λαμβάνεται καθημερινά ένα μικρό κουταλάκι ή να εφαρμόζετε τοπικά στο τριχωτό της κεφαλής, στο στήθος ή όπου αλλού επιθυμείτε!

Σας παρουσιάζουμε τις πιο γνωστές συνταγές με μαύρο κύμινο.

Για πρόληψη ασθενειών: 1 κ.σ έλαιο μαύρο κύμινο, με 1 κ.σ μέλι κάθε πρωί.Για ενέργεια: 1 κ.σ έλαιο μαύρο κύμινο πριν από το πρωινό, χαρίζει ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας.Για καλό ύπνο: 1 κ.γ έλαιο μαύρο κύμινο στο δείπνο, σας δίνει ένα ήσυχο ύπνο όλη τη νύχτα.Για χαλάρωση: 1 κ.γ έλαιο κύμινο μαύρο λάδι με ένα φλιτζάνι τσάι, θα εξαλείφει όλα τα συμπτώματα της έντασης.Βήχας και άσθμα: Τρίψτε το στήθος και την πλάτη με το έλαιο. Πιείτε 3 κ.σ έλαιο μαύρου κύμινου την ημέρα και εισπνεύστε τους ατμούς μείγματος νερού με έλαιο.Νωθρότητα: 1 κ.σ έλαιο μαύρου κύμινου με χυμό πορτοκαλιού το πρωί για δέκα ημέρες.Μνήμη: 1 κ.σ έλαιο μαύρο κύμινο, με 100 mg βρασμένο δυόσμο για 10 ημέρες.Μάσκα ομορφιάς προσώπου: Αναμείξτε1 κ.σ έλαιο μαύρου κύμινου, με 1 κ.σ ελαιόλαδο. Κάντε ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπο και αφήστε το για 1 ώρα. Ξεπλύνετε με σαπούνι και νερό.Φλεγμονή: Πλύνετε την περιοχή της φλεγμονής πολύ καλά με σαπούνι και νερό. Στεγνώστε καλά και τρίψτε το βράδυ με έλαιο μαύρο κύμινο. Αφήστε το έως το πρωί και επαναλάβετε για τρεις ημέρες.Κυκλοφορικό: Πιείτε 1 κ.σ έλαιο από μαύρο κύμινο, με οποιοδήποτε ζεστό ρόφημα. Διαλύει τα λίπη και διαστέλλει φλέβες και αρτηρίες.

Να προτιμάτε το καθαρό και πιστοποιημένο βιολογικό έλαιο από μαύρο κύμινο, είναι εντελώς απαλλαγμένο από χημικές ουσίες, parabens και συντηρητικά. Έτσι θα διασφαλίσετε την μέγιστη ισχύ του και θα λάβετε όλα τα οφέλη του!

Μ’ένα κλικ δείτε ΕΔΩ το έλαιο από Μαύρο Κύμινο!

The post Μαύρο Κύμινο – Ο ευλογημένος σπόρος που θεραπεύει σχεδόν τα πάντα! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα