Λάδι καρύδας – 28 λόγοι για να το βάλεις στη ζωή σου

Η φύση μας παρέχει απλόχερα τα πιο πολύτιμα δώρα! Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να την εξερευνήσουμε και να τα χρησιμοποιήσουμε, για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τη φυσική ομορφιά, την υγεία και την εσωτερική ευεξία!

Ένα από τα πιο θαυματουργά δώρα της φύσης, λοιπόν, δεν είναι άλλο από την καρύδα!
Το έλαιο καρύδας είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και λιπαρά οξέα και έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές, αντιμυκητισιακές και αντι-ιικές ιδιότητες!

Καλλυντικές Χρήσεις – Πρόσωπο & Σώμα

1. Ενυδάτωση σε πρόσωπο και σώμα.
2. Κρέμα ματιών – Χρησιμοποιήστε το επάνω στα

βλέφαρα το βράδυ. Έχει αποδειχτεί ότι βοηθά στη μείωση του πρηξίματος, τις σακούλες και τις λεπτές γραμμές έκφρασης.
3. Ντεμακιγιάζ ματιών – Βουτήξτε μια μπατονέτα στο λάδι καρύδας και θα εκπλαγείτε με το πόσο καλά λειτουργεί!
4. Lip balm – Τρίψτε λίγο στα χείλη σας για άμεση ενυδάτωση! Έχει επίσης δείκτη προστασίας περίπου 4 έτσι ώστε να σας παρέχει μια μικρή αντιηλιακή προστασία!
5. Λάδι μασάζ – Μαγικό αποτέλεσμα , εξωτικό άρωμα!
6. Αντιηλιακό – Με τo φυσικό αντιηλιακό δείκτη 4 παρέχει μία μικρή προστασία.
7. Ραγάδες – Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και δίνει ελαστικότητα στο κατεστραμμένο δέρμα.
8. Απολέπιση σώματος – Αναμίξτε λίγο καρύδας και λεπτή ζάχαρη και απολεπίστε απαλά το σώμα σας!

Khadi – 100% Raw Organic Virgin Coconut Oil 250ml

9. Μαλακτικό μαλλιών χωρίς ξέβγαλμα – Εφαρμόζοντας ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας στiς άκρες σας και στη συνέχεια να περάσετε τα δάχτυλά σας μέσα από τα μαλλιά σας για να διανεμηθεί και στα υπόλοιπα!
10. Μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης μαλλιών – Τρίψτε ποσότητα μιας κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας στο ξηρό τριχωτό της κεφαλής σας και απαλά δουλέψτε το μέχρι τις άκρες. Βάλτε ένα σκουφάκι ή τυλίξτε τα με μία ζεστή πετσέτα και αφήστε τα για 3 τουλάχιστον ώρες πριν το ξέβγαλμα!
11. Τζελ για τα μαλλιά / Defrizzer – Τρίψτε λίγο ανάμεσα στις παλάμες σας και πιέστε τις άκρες στα μαλλιά (για σγουρά μαλλιά) ή χτενίστε με τα δάκτυλα το τριχωτό της κεφαλής από τις ρίζες προς τις άκρες (για κυματιστά / ίσια μαλλιά).
12. Οδοντόκρεμα – Υπάρχουν πολλές συνταγές εκεί έξω, αλλά εμείς προτείνουμε την πιο απλή! Ανακατέψτε λίγο λάδι καρύδας με μαγειρική σόδα και τρίψτε το μίγμα πάνω στην οδοντόβουρτσά.
13. Preshave – Προετοιμάζει το δέρμα για την αποφυγή ζημιών που προκαλούνται από το ξύρισμα.
14. Aftershave – Θεραπεύει το δέρμα μετά το ξύρισμα, χωρίς να φράζει τους πόρους.
15. Αποσμητικό – Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα αποσμητικό, αλλά ακόμη πιο αποτελεσματικό σε συνδυασμό με σκόνη καλαμποκάλευρου και μαγειρική σόδα!
16. Κρέμα θηλών – Θρέφει τις πονεμένες ή ξηρές θηλές. Απλώστε σε ένα κομμάτι βαμβάκι και βάλτε στις θηλές σας μεταξύ των θηλασμών.
17. Αλοιφή βρεφικής πάνας – Πολύ αποτελεσματικό στα συγκάματα χωρίς δραστικές χημικές ουσίες. Επίσης ασφαλές για υφασμάτινες πάνες.
18. Βρεφική νινίδα – Ένα πολύ συχνό φαινόμενο που εκδηλώνεται συνήθως ως ξηροδερμία ή ελαφριά πιτυρίδα στο τριχωτό της κεφαλής του μωρού. Απλά τρίψτε λίγο στο τριχωτο της κεφαλής καθημερινά.
19. Θεραπεία – Όταν εφαρμόζεται σε γρατζουνιές και κοψίματα, το λάδι καρύδας σχηματίζει ένα λεπτό στρώμα που προστατεύει την πληγή από τις εξωτερικές σκόνες, βακτηρίδια και ιούς. Επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης των μώλωπων, αποκαθιστά κατεστραμμένους ιστούς.
20. Tσιμπήματα εντόμων – όταν εφαρμόζεται απευθείας σε τσίμπημα, το λάδι καρύδας μπορεί να σταματήσει τη φαγούρα και αίσθημα καύσου, καθώς και να επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης.
21. Δερματικά προβλήματα – Ανακουφίζει από τα προβλήματα του δέρματος όπως η ψωρίαση, δερματίτιδα, και το έκζεμα.
22. Σκασμένους αγκώνες – Απαλείνει το δέρμα και ανακουφίζει άμεσα.
23. Εντομοαπωθητικό – λάδι καρύδας σε συνδυασμό με λίγες σταγόνες αιθέριου έλαιου μέντας & ευκάλυπτου. Κρατά τα έντομα μακριά καλύτερα και είναι πολύ ασφαλές.
24. Καταπληκτικό για σκύλους και γάτες για να έχουν γενική ευεξία. Απλά προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού σε μπολ με το νερό τους.

Υγεία και Ευεξία

25. Anti-stress – ανακουφίζει την ψυχική κόπωση. Βάλτε λάδι καρύδας στο κεφάλι και κάντε μασάζ με κυκλική κίνηση. Το φυσικό άρωμα καρύδας είναι εξαιρετικά καταπραϋντικό, βοηθώντας τη χαλάρωση.
26. Πέψη – Τα κορεσμένα λίπη στο λάδι καρύδας, έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες που βοηθούν στον έλεγχο των παράσιτων και των μυκήτων που προκαλούν δυσπεψία και άλλα συναφή προβλήματα πέψης, όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Το λίπος στο λάδι καρύδας βοηθά επίσης στην απορρόφηση των βιταμινών, ανόργανων στοιχείων και αμινοξέων, κάνοντάς σας πιο υγιή.
27. Για μητέρες που θηλάζουν, καταναλώνοντας 3 ½ κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας καθημερινά θα εμπλουτίσουν την ποιότητα του γάλακτος.
28. Βοηθά στην απώλεια βάρους και τον έλεγχο της πείνας.

Προϊόντα με καρύδα δείτε ΕΔΩ και άλλα πολύτιμα συστατικά της φύσης με πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία και την ομορφιά θα βρείτε στο WWW.ORGANICBRANDS.GR

The post Λάδι καρύδας – 28 λόγοι για να το βάλεις στη ζωή σου appeared first on Όμορφα Μυστικά από την Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα