Κόλλησε η ζυγαριά; Ξεκολλήστε τη με 5 μυστικά

Πλησιάζουν οι γιορτές και πάλι κόλλησε η ζυγαριά; Αυτά τα 5 μυστικά θα την ξεκολλήσουν!

1 Ενυδατωθείτε
Το νερό είναι ένα σπουδαίο εργαλείο για την απώλεια βάρους, λένε οι ειδικοί. Μια πρόσφατη αμερικανική μελέτη βρήκε ότι οι μεσήλικες που έπιναν 500 ml νερού πριν από τα γεύματα, τρεις φορές την ημέρα, έχασαν περίπου 2,3 κιλά περισσότερα σε 12 εβδομάδες σε σύγκριση με εκείνους που δεν το έκαναν. Το κρίσιμο ζήτημα της εν λόγω μελέτης ήταν ότι έπιναν πριν από το φαγητό, κάτι που του βοηθούσε

να τρώνε μικρότερες μερίδες.

2. Μην τσιμπολογάτε όλη την ημέρα
Ισορροπημένη διατροφή σημαίνει ότι τρώτε ένα μετρημένο γεύμα ή σνακ κάθε δύο με τρεις ώρες τα οποία διατηρούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σταθερά και σας βοηθούν να αναγνωρίσετε την πραγματική πείνα, ενώ όταν τσιμπολογάτε συνεχώς απλώς προσθέτετε επιπλέον θερμίδες που δεν χρειάζεστε.

3. Κάντε ασκήσεις με αντιστάσεις
Για να κάψετε λίπος θα πρέπει να χτίσετε μυϊκή μάζα κάτι που δεν μπορείτε να κάνετε στο διάδρομο. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε με ασκήσεις με αντιστάσεις ή βάρη και με υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

4. Αφήστε το λάθος υδατάνθρακα και προσθέστε πρωτεΐνες
Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη όπως τα γλυκά, το άσπρο ψωμί, τα ζυμαρικά αυξάνουν την ινσουλίνη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους και διαβήτη τύπου 2. Επιλέγετε υδατάνθρακες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, όπως ψωμί ολικής άλεσης, βρώμη και φρούτα. Προσθέστε και λίγη πρωτεΐνη όπως τόνο, κοτόπουλο, φασόλια – για γεύματα και σνακ για να αυξήσετε το αίσθημα κορεσμού.

5. Συνεχίστε να προκαλείτε το σώμα σας
Τα σώματά μας προσαρμόζονται γρήγορα στην άσκηση, έτσι χρειάζεται να αλλάζει το πρόγραμμά σας τουλάχιστον κάθε έξι εβδομάδες. Κάνε την άσκηση πιο δύσκολη για τον εαυτό σας. Πιέζοντας τους εαυτούς μας πέρα από ό, τι νομίζουμε ότι μπορούμε πραγματικά να κάνουμε τότε βλέπουμε αποτελέσματα.

Το μυστικό

Μην ζυγίστε κάθε μέρα. Φροντίστε να το κάνετε κάθε βδομάδα, την ίδια πάντα ώρα, πριν την κατανάλωση πρωινού.

Keywords
Τυχαία Θέματα