Κάψτε λίπος με αυτές τις 5 συμβουλές

Το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς εκτός από αντιαισθητικό είναι και επικίνδυνο για την υγεία μας και κυρίως για την καρδιά μας. Όσο αυξάνεται η ηλικία αυξάνεται και η περίμετρος της μέσης μας. Εάν δεν ακολουθείτε σωστή διατροφή και άσκηση, καταναλώνετε επεξεργασμένα τρόφιμα, κακά λιπαρά, έχετε στρες και δεν κοιμάστε καλά τότε η κοιλιά σας θα είναι πάντα φουσκωμένη. Αυτές οι διατροφικές συμβουλές θα σας βοηθήσουν να ξεφουσκώσετε:

1. Καταναλώστε τουλάχιστον 5 γραμ. φυτικών ινών σε κάθε γεύμα ή σνακ. Οι φυτικές ίνες σας προσφέρουν

κορεσμό (σας χορταίνουν δηλαδή) ευκολότερα. Έτσι, μπορείτε να τρώτε τελικά μικρότερες ποσότητες φαγητού (και κατ’ επέκταση λιγότερες θερμίδες) σε ένα γεύμα πλούσιο σε φυτικές ίνες. Ενδεικτικά, μία κούπα αρακάς έχουν 8,2 γραμ. φυτικές ίνες, μισή κούπα μαύρα φασόλια έχουν 7,5 γραμμάρια, δύο κούπες μαρούλι έχουν 2 γραμμάρια και 2 κούπες σπανάκι 1,3 γραμμάρια.

2. Περιορίστε τους σύνθετους υδατάνθρακες που περιλαμβάνει το βραδινό σας στις 100-200 θερμίδες. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες είναι τροφές που έχει ανάγκη ο οργανισμός στο πρωινό ή το μεσημεριανό. Προτιμήστε καλής ποιότητας σύνθετους υδατάνθρακες, δηλαδή μη επεξεργασμένες τροφές και υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες, όπως γλυκοπατάτες, κολοκύθα, καστανό ρύζι, κινόα και φασόλια. Το τελευταίο γεύμα πρέπει να καταναλώνεται 2-3 ώρες πριν από τον ύπνο.

3. Πιείτε 2-3 κούπες πράσινο τσάι κάθε ημέρα, για να αυξήσετε την καύση του λίπους και να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας.

4. Αντιμετωπίστε την επιθυμία για κάτι γλυκό τρώγοντας εσπεριδοειδή. Αυτού του τύπου τα φρούτα, όπως τα γκρέιπφρουτ και τα πορτοκάλια, περιέχουν συστατικά που βοηθούν να σταθεροποιηθούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και αυξάνουν την καύση του λίπους, ενώ είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνη C.

5. Ακολουθήστε αυτό το τυπικό διαιτολόγιο για να κάψετε λίπος:

Πρωινό – αυγά και 10 μπουκιές ή λιγότερο άμυλο
Σνακ – τόνος και λαχανικά
Μεσημεριανό – σαλάτα με κοτόπουλο
Σνακ – μήλο και μια χούφτα αμύγδαλα
Δείπνο – μπριζόλα, διπλά λαχανικά και 10 μπουκιές ή λιγότερο άμυλο

Το μυστικό

Μετράτε τακτικά με μια μεζούρα τη μέση σας και προσπαθείστε -με σωστή διατροφή και άσκηση- οι ενδείξεις της να μην υπερβαίνουν τα 88 εκ. για τις γυναίκες και τα 102 εκ. για τους άνδρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα