Γιατί του λέτε ψέματα;

Η μέση γυναίκα λέει 13 ψέματα την εβδομάδα. Τα μισά τουλάχιστον από αυτά είναι προς τον σύντροφό της.

Μερικά ψέματα προστατεύουν τη σχέση όταν ο σύντροφός σας δεν αντέχει να ακούσει τα πάντα, όταν δε θέλετε να έρθετε σε σύγκρουση μαζί του, όταν ορισμένα θέματα δεν λύνονται πάντα με τη συζήτηση, όταν πιστεύετε ότι για ένα μικρό ψεματάκι θα καταναλώσετε λιγότερη ενέργεια από το να πολεμήσετε για μια αλήθεια.
Έτσι, μπορεί να του κρύψετε το κόστος κάποιων αγορών σας, το εισόδημά ή τις αποταμιεύσεις σας, τα κιλά σας, την αλήθεια για τον οργασμό μαζί του, τον αριθμό των προηγούμενων ερωτικών σας

συντρόφων, και τόσα άλλα. Το να λέτε την αλήθεια σε μια σχέση είναι απαραίτητο. Ωστόσο, το να λέτε πάντα την αλήθεια μπορεί πράγματι να σας οδηγήσει σε δύσκολα αδιέξοδα. Η ψυχολόγος dr Φαίδρα Λογοθέτη σας εξηγεί:

Ωστόσο, προσπαθήστε να δώσετε ειλικρινείς απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:

• Μήπως δεν εμπιστεύεστε ή δεν εκτιμάτε τόσο τον σύντροφό σας;

• Μήπως δεν νιώθετε οικειότητα μαζί του;

• Μήπως είναι απαιτητικός από εσάς και φοβάστε ότι δεν θα ικανοποιήσετε τις προσδοκίες του;

• Μήπως είναι υπερβολικά καταπιεστικός;

• Μήπως σας αναστατώνει η ιδέα ότι θα συγκρουστείτε μαζί του;

• Μήπως του φέρεστε σαν να είναι μωρό και τον προστατεύετε για να μην πληγωθεί ή αναστατωθεί;

Αν απαντήσατε θετικά σε μια τουλάχιστον ερώτηση, πιθανότατα πίσω από την συνήθειά σας να λέτε ψέματα να κρύβονται βαθύτερα ζητήματα της σχέσης που καλό θα ήταν να αντιμετωπίσετε. Μιλήστε ξεκάθαρα με τον σύντροφό σας ή επισκεφτείτε έναν ειδικό γα να αντιμετωπίσετε τους προσωπικούς σας φόβους που κρύβονται πίσω από όλα αυτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα