Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να πλένουμε τα χέρια μας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Η προσωπική υγιεινή, και ιδιαίτερα το πλύσιμο των χεριών, είναι ο καλύτερος τρόπος να προστατευτούμε από τις ιώσεις. Ο σωστός τρόπος πλυσίματος των χεριών.

Μετά το ξέσπασμα του ιού στην Κίνα αλλά και τα κρούσματα σε ευρωπαϊκές χώρες με σημαντικότερα αυτά της Ιταλίας, ο ιός έφτασε και στην χώρα μας. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο και χρειάζεται ψυχραιμία και όχι πανικός.

Το κύριο και βασικό, σε τέτοιες περιπτώσεις, αποτελεί το πλύσιμο των χεριών. Μπορεί τόσο καιρό να πλέναμε τα χέρια μας λάθος. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, υπάρχει

σωστός τρόπος, που είναι πολύ σχολαστικός και απομακρύνει τα μικρόβια.

Ο ΠΟΥ έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με τον σωστό τρόπο για να πλένουμε τα χέρια μας. Οι κανόνες υγιεινής πρέπει να τηρούνται όλο τον χρόνο, ανεξάρτητα από την εποχή και την έξαρση των ιώσεων και της γρίπης.

Το σωστό πλύσιμο των χεριών είναι πολύ σημαντικό, αφού τα χέρια μας μπορούν να “φιλοξενούν” πολλά και διαφορετικά επικίνδυνα βακτήρια, τα οποία οδηγούν σε ασθένειες. Τέτοια βακτήρια είναι τα E.coli, Salmonella, Clostridium difficile, το καμπυλοβακτηρίδιο, το MRSA (το οποία είναι ανθεκτικό σε πολλά αντιβιοτικά), του κοροναιού αλλά και πιο “ήπια” βακτήρια, όπως εκείνα που προκαλούν κρυολόγημα και ίωση.

The post Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να πλένουμε τα χέρια μας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα