Αφράτα pancakes: Ετοιμάστε το brunch της Κυριακής σπίτι!

Τώρα που έχετε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σας, μπορείτε να οργανώσετε brunch με αφτάτα pancakes.

Τα pancakes μοιάζουν με τις δικές μας τηγανίτες αλλά είναι πιο μεγάλες και πιο παχιές και συνδυάζονται με μέλι, σιρόπι σφενδάμου ή φρούτα. Είναι ιδανικά για πρωινό, αφού δίνουν την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσετε τη μέρα σας αλλά και για brunch στο σπίτι. H διαδικασία για την παρασκευή τους είναι εύκολη αλλά έχει και κάποιες δυσκολίες αν θέλετε κάθε φορά να είναι αφράτα.

Δείτε επίσης: Tα πιο υγιεινά και πανεύκολα pancakes!

Μην ανακατέψετε το μείγμα πολύ
Το

κουρκούτι καλό είναι να έχει ανακατευτεί καλά ώστε να μην έχει κομμάτια από αλεύρι όμως δεν χρειάζεται να υπερβάλλετε.

Υλικά από το ψυγείο
Πριν βάλετε τα pancakes στο τηγάνι, το μείγμα πρέπει να είναι κρύο. Έτσι θα γίνουν αφράτα και δεν θα μαλακώσουν υπερβολικά. Δεν χρειάζεται να βάλετε το κουρκούτι στο ψυγείο, αρκεί όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε να είναι κρύα και να μην τα έχετε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Μην βάλετε λάδι στο τηγάνι
Εάν θέλετε να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα καλό είναι να χρησιμοποιήσετε φυτικό μαγειρικό λίπος για το τηγάνισμα. Απλά απλώστε λίγο (και σκουπίστε με ένα χαρτάκι για να απορροφήσει την περιττή ποσότητα) σε ένα κρύο τηγάνι.

Ζεστάνετε το τηγάνι
Βάλτε το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία και μόλις ζεσταθεί, τότε βάλτε το μείγμα του pancake στο τηγάνι.

Η κατάλληλη στιγμή για να τα γυρίσετε από την άλλη πλευρά
Για να ψηθούν σωστά κι από τις δύο πλευρές πρέπει να τα γυρίσετε την κατάλληλη στιγμή από την άλλη πλευρά. Πότε είναι αυτό; Όταν οι άκρες σχηματιστούν γύρω-γύρω και αρχίσουν να βγαίνουν μικρές φουσκάλες στο κουρκούτι, γυρίστε το για να ψηθεί και η άλλη πλευρά.

Προσέξτε τα υλικά
Αν θέλετε να φτιάξετε pancakes με σοκολάτα ή φρούτα προσέξτε ώστε τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε να μην κάνουν το κουρκούτι πολύ «νερουλό». Μην επιλέξτε ώριμες μπανάνες ή κρέμα σοκολάτας, αλλά υλικά που θα επιτρέψουν στο κουρκούτι να μαγειρευτεί σωστά.

Συνταγή για αφράτα pancakes

Το μυστικό της είναι ότι –σε αντίθεση με άλλες συνταγές για pancakes- περιέχει και μαρέγκα, κάτι που τελικά κάνει τα pancakes πολύ-πολύ αφράτα.

Υλικά

130γρ. αλεύρι
1 κ. γλ. μπέικινγκ πάουντερ
1 κ. γλ. σόδα
2 αυγά
240γρ. ξινόγαλα ή γάλα
40γρ. βούτυρο, λιωμένο
130γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ. γλ. αλάτι
40γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνετε τους κρόκους των αυγών (κρατάτε τα ασπράδια) και το γάλα. Τα χτυπάτε λίγο μέχρι να ομογενοποιηθούν.Προσθέτετε στο μπολ τη μισή ποσότητα της ζάχαρης (20γρ.), τη σόδα, το μπέικινγκ και το αλεύρι και ανακατεύετε με ένα σύρμα. Προσθέτετε το βούτυρο και χτυπάτε με το σύρμα (όχι με μίξερ) μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών που έχετε κρατήσει με το μίξερ. Ενώ, χτυπάτε, προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπάτε μέχρι να φτιάξετε μια σφιχτή μαρέγκα.Σταδιακά και με απαλές κινήσεις προσθέτετε τη μαρέγκα στο υπόλοιπο μείγμα σε τρεις δόσεις. Κάθε φορά που προσθέτετε τη μαρέγκα, ανακατεύετε καλά, να ενσωματωθεί στο μείγμα.Βουτυρώνετε ένα τηγάνι και το ζεσταίνετε σε μέτρια θερμοκρασία. Για κάθε pancake ρίχνετε στο τηγάνι 3 κ. σ. από το μείγμα. Ψήνετε για 3-4’ από την κάθε πλευρά.Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.Σερβίρετε γαρνίροντας με τα υλικά της αρεσκείας σας.Το μυστικό

Η παραπάνω συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για αλμυρά, είτε για γλυκά pancakes.

The post Αφράτα pancakes: Ετοιμάστε το brunch της Κυριακής σπίτι! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα