Tα 10 μυστικά που κάνουν το χώρο σας να μοιάζει μεγαλύτερος!

Πολλές φορές δε χρειάζεται να ζούμε σε έναν μεγάλο χώρο για να μοιάζει άνετος και φωτεινός, μπορούμε να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα με διακοσμητικά tricks και ένα μικρό σπίτι να δίνει την αίσθηση ενός πολύ μεγαλύτερου. Σας παρουσιάζουμε τα 10 μυστικά που μπορείτε να το πετύχετε αυτό:


1. Τοποθετήστε ράφια σε ψηλά σημεία – πάνω κι από τις πόρτες. Έτσι μοιάζει ο χώρος ψηλότερος.


2. Χρησιμοποιήστε χαμηλά έπιπλα και αποφύγετε τα μεγάλα και ογκώδη – χαμηλά τραπεζάκια σαλονιού, πουφ και μαξιλάρες, είναι τα κατάλληλα για να κάνουν το χώρο να μοιάζει πιο μεγάλος.


3. Φτιάξτε συνθέσεις

με καθρέφτες αντί για πίνακες στους τοίχους.


4. Χρησιμοποιήστε διάφανα έπιπλα – υπάρχουν στο εμπόρια σε πολύ οικονομικές τιμές τραπέζια, καρέκλες, και πολυθρόνες, τα οποία αφήνουν το φως να περνάει και κάνουν το χώρο να φαίνεται πιο άνετος.


5. Διαλέξτε τις κουρτίνες σας σε μονόχρωμο ύφασμα και κρεμάστε τις ακριβώς κάτω από το ταβάνι κι όχι πάνω από το παράθυρο – με αυτό τον τρόπο μοιάζει ψηλότερος ο χώρος.

6. Στρέψτε τον καναπέ σας προς τα έξω – όσο πιο μικρό είναι ένα καθιστικό τόσο πιο κλειστοφοβικά νιώθει κάποιος αν κοιτάει προς τον τοίχο. Γυρίστε τον καναπέ σας να «κοιτάει» προς το παράθυρο ή την μπαλκονόπορτα.


7. Αν χρειάζεστε χώρο εργασίας, αποφύγετε τα μεγάλα γραφεία και επιλέξτε ένα ράφι ή έναν πάγκο που να στηρίζετε στον τοίχο χωρίς ποδαράκια. Ιδανικά συνδυάστε το με λευκή ή με πτυσσόμενη καρέκλα.


8. Επιλέξτε καναπέ χωρίς μπράτσα – όσο πιο ογκώδες είναι ένα έπιπλο τόσο πιο πολύ κλείνει το χώρο. Υπάρχουν για αυτούς τους καναπέδες σκληρά μαξιλάρια που μπορείτε να τα αλλάζετε θέση, και να λειτουργούν ή για πλάτη ή για μπράτσο ανάλογα το σημείο.


9. Εκμεταλλευτείτε τα περβάζια των παραθύρων – όπου έχετε παράθυρο τοποθετήστε από κάτω ράφι ή μικρό coffee table και διακοσμήστε το με βιβλία και γλαστράκια.


10. Διαλέξτε μαλακές υφές και αποφύγετε τα σκληρά υλικά – μάλλινες επιφάνειες και ζεστά χαλιά βοηθούν το χώρο να «ανοίξει» και δημιουργούν ζεστή ατμόσφαιρα χωρίς να τον βαραίνουν.

Mάγδα Μαυρίκη, www.mamaproject.gr

Πηγή: BRIT + CO

The post Tα 10 μυστικά που κάνουν το χώρο σας να μοιάζει μεγαλύτερος! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα