Makeover: Μετατρέψτε τα παλιά σας έπιπλα σε καινούργια!

Επιστρατεύστε τη φαντασία, την έμπνευση, και τη δημιουργικότητά σας και κάντε τα παλιά σας έπιπλα καινούρια!

Μπορεί η τάση του makeover σε έπιπλα και διακοσμητικά στοιχεία να ξεκίνησε από τον περιορισμό στο οικονομικό μας απόθεμα, και σε όσα ήμασταν διατεθειμένοι να επενδύσουμε για την ανανέωση του χώρου μας, ωστόσο, είναι ένας πολύ δημιουργικός τρόπος να μεταποιήσουμε τα στοιχεία που μας περιβάλλουν χωρίς να προχωρήσουμε σε ριζικές αλλαγές.

Η πρώτη αλλαγή που μπορούμε να κάνουμε είναι η μεταποίηση σε έπιπλα-καρέκλες,

μικρά καναπεδακια, σκαμπό, ή πολυθρόνες. Είτε με βάψιμο, είτε με αλλαγή στο ύφασμα, είτε με συνδυασμό των δυο μπορούμε να τα κάνουμε να μοιάζουν καινούργια.

Αντίστοιχα, μπορούμε να αναδείξουμε παλιές βιβλιοθήκες ή γκαρνταρόμπες είτε με το να τις αφήσουμε ανοιχτές, να προσαρμόσουμε ράφια και να βάψουμε το εσωτερικό τους, είτε να τις περάσουμε όλοκληρες με βερνίκια και όμορφα χρώματα, ή τμηματικά να τις επικαλύψουμε με ταπετσαρία.

Μπορούμε επίσης να δημιουργήσουμε μια δική μας σύνθεση με μεμονωμένα συρτάρια ή μικρά ντουλάπια. Τα κολλάμε ελεύθερα μεταξύ τους, και τολμάμε να πειραματιστούμε με έντονα χρώματα!

Τέλος, μεταποιούμε τα υφάσματα-είτε σε καπέλα φωτιστικών είτε τα καλύμματα για μαξιλάρια, τα αντικαθιστούμε με νέα υφάσματα και προσθέτουμε ακόμη και χρηστικά στοιχεία για διακόσμηση όπως κουμπιά και κορδόνια.

Το μυστικό

Δείτε ποια μικρά έπιπλα ή διακοσμητικά στοιχεία έχετε πολύ καιρό και «βαραίνουν» το χώρο σας, και αντί να τα αντικαταστήσετε με άλλα βρείτε τρόπους να τα ανανεώσετε μόνοι σας! Είναι δημιουργική δραστηριότητα, κι αν την κάνετε με κέφι και φαντασία το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!

Μάγδα Κ. Μαυρίκη, www.mamaproject.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα