DIY: 2 μάσκες μαλλιών με 2 υλικά που θα ενυδατώσουν τα αφυδατωμένα σας μαλλιά!

Μαλλιά ξηρά, θαμπά, κουρασμένα, άτονα; Ενυδατώστε τα αφυδατωμένα μαλλιά σας με δύο σπιτικές μάσκες ενυδάτωσης που θα φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι.

Πώς καταλαβαίνουμε ότι έχουμε αφυδατωμένα μαλλιά;
Ορισμένα από τα πιο εμφανή σημάδια αφυδατωμένων μαλλιών είναι το φριζάρισμα και οι εύθραυστες άκρες των μαλλιών. Αυτά είναι τα «συμπτώματα» που πρέπει να εντοπίσετε και να αντιμετωπίσετε άμεσα ώστε να αποφύγετε την αφυδάτωση των μαλλιών. Δείτε πώς θα φτιάξετε τις ενυδατικές μάσκες μαλλιών.

1 Με αβοκάντο

Θα χρειαστείτε:

2 ώριμα αβοκάντο

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 μικρή

ώριμη μπανάνα

1 ασπράδι αυγού

Οδηγίες

Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μούλτι και χτυπήστε τα μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο μίγμα. Απλώστε τη μάσκα πρώτα στις άκρες των μαλλιών κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Μετά στα υπόλοιπα μαλλιά. Τυλίξτε με ζεστή πετσέτα και αφήστε τη μάσκα να δράσει για τουλάχιστον 30 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και σαμπουάν. Τα μαλλιά σας θα είναι πιο απαλά από ποτέ.

2 Με μέλι

Θα χρειαστείτε:

3 κουτ. σούπας μέλι

5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες

Χτυπήστε τα υλικά στο μιξεράκι του καφέ και εφαρμόστε κάνοντας ελαφρύ μασάζ στις άκρες των μαλλιών σας. Χρησιμοποιήστε την ποσότητα που θα περισσέψει για να κάνετε μασάζ στα υπόλοιπα μαλλιά. Τυλίξτε με ζεστή πετσέτα και περιμένετε για 30 λεπτά. Λουστείτε με ενυδατικό σαμπουάν και χλιαρό προς ζεστό νερό.

Το μυστικό

Αντί για ελαιόλαδο μπορείτε να βάλετε αμυγδαλέλαιο. Θα κάνετε τις μάσκες σας ακόμα πιο αποτελεσματικές!

The post DIY: 2 μάσκες μαλλιών με 2 υλικά που θα ενυδατώσουν τα αφυδατωμένα σας μαλλιά! appeared first on Όμορφα Μυστικά από την Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα