5 πράγματα που πρέπει να κάνετε κάθε μέρα για νεανική επιδερμίδα

Δεν χρειάζονται ακριβές κρέμες και πολυδάπανες θεραπείες για να διατηρήσετε νέο το πρόσωπό σας. Αυτά τα 5 πράγματα φροντίστε να τα κάνετε κάθε μέρα και η επιδερμίδα σας θα σας ευγνωμονεί!

1 Καθαρίζετε με σωστό καθαριστικό

Επιλέγετε ένα καθαριστικό ή σαπούνι, το οποίο ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας και δεν το χρησιμοποιείτε για όλο το σώμα. Άλλο το σαπούνι για το σώμα σας και άλλο για το πρόσωπό σας.

2 Δεν ξεχνάτε το νερό

Πίνετε περίπου 2 λίτρα νερό την ημέρα, για να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη. Το νερό ξεπλένει τις τοξίνες και επιτρέπει στα κύτταρά σας να

απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά.

3 Παίρνετε τα απαραίτητα λιπαρά οξέα

Για μια υγιή επιδερμίδα χρειάζεται να προσέχετε τη διατροφή σας. Η επιδερμίδα σας έχει ανάγκη από ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα. Ενδεικτικές τροφές είναι τα ψάρια, ο σολομός, οι σαρδέλες, τα φασόλια, τα καρύδια, το σπανάκι, τα πουλερικά και τα δημητριακά.

4 Προστατεύετε το δέρμα μας από τον ήλιο, χειμώνα καλοκαίρι!

Ο ήλιος πέρα από τις κοκκινίλες που μπορεί να σας προκαλέσει, δημιουργεί ρυτίδες, κάνει το δέρμα λιγότερο ελαστικό, και όπως όλοι ξέρουμε αυξάνει τις πιθανότητες για καρκίνο του δέρματος. Προστατεύετε το δέρμα σας από τις ακτινοβολίες του ηλίου.

5 Μην άγχεστε!

Στο τέλος μίας αγχωτικής ημέρας, το στρες αποτυπώνεται στην επιδερμίδα σας. Όσο πιο αγχωμένοι είστε, τόσο περισσότερο αυξάνονται τα επίπεδα της κορτιζόλης, με αποτέλεσμα η διαδικασία της αποκατάστασης επιβραδύνεται και τα επίπεδα κολλαγόνου να μειώνονται.

Το μυστικό

Θωρακιστείτε την επιδερμίδα σας με αντιοξειδωτικά, τα οποία εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, που προκαλούν ανεπανόρθωτη ζημιά στα κύτταρα, καταστρέφοντας το κολλαγόνο. Μούρα, φράουλες, πράσινα λαχανικά, πράσινο τσάι περιέχουν αντιοξειδωτικά.

The post 5 πράγματα που πρέπει να κάνετε κάθε μέρα για νεανική επιδερμίδα appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα