5 μυστικά για να ενισχύσετε την όραση σας

Αν θέλετε να έχετε μάτι αετίσιο ακολουθείστε αυτά τα μυστικά!

1 Κάντε jogging

Όπως προέκυψε από πρόσφατη έρευνα που έγινε από το Lawrence Berkeley National Lab των ΗΠΑ, το jogging για περίπου 3 χιλιόμετρα τη μέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης της ωχράς κηλίδας – η οποία είναι μία από τις κύριες αιτίες τύφλωσης σε άτομα προχωρημένης ηλικίας. Ο λόγος; Το τρέξιμο φαίνεται πώς μειώνει τα επίπεδα μίας πρωτείνης που φέρεται ως υπεύθυνη για την εμφάνιση

της νόσου.

2 Προπονήστε τα!

Κάντε τακτικά αυτή την απλή άσκηση: κρατήστε το δάχτυλο σας σε απόσταση περίπου δέκα εκατοστά από τη μύτη σας. Εστιάστε σε ένα μακρινό σημείο. Πρέπει να βλέπετε το δάχτυλό σας διπλό. Εστιάστε ξανά στο δάχτυλό σας και θα δείτε δυο μακρινές εικόνες. Μετατοπίστε το βλέμμα σας 8-10 φορές. Αυτή η άσκηση γυμνάζει τους μυς της σύγκλισης, της λειτουργίας των ματιών με την οποία τα δυο μάτια εστιάζουν σε ένα σημείο.

3 Παίξτε video games

Τα παιχνίδια δράσης στο pc ενισχύουν την όραση, σύμφωνα με τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ στη Νέα Υόρκη, που ανακάλυψαν ότι οι μικρές εναλλαγές στις αποχρώσεις του γκρίζου, σε αντίθεση με το ενιαίο φόντο, και η ταυτόχρονη οξυμένη προσοχή των παικτών συμβάλλουν στη βελτίωση της όρασής τους.

4 Κάντε έξυπνη διατροφή

Υιοθετήστε μια διατροφή, πλούσια σε βιταμίνες Α, C και Ε, λουτεΐνη, ζεαξανθίνη και ω-3 λιπαρά οξέα. Τα συστατικά αυτά θα τα βρείτε στα πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά, όπως το καλαμπόκι, τα πορτοκάλια, τις πιπεριές και τα μανταρίνια.

5 Φάτε σταφύλια

Η ρεσβερατρόλη που βρίσκεται στη φλούδα των σταφυλιών μπορεί να εμποδίσει την επιδείνωση των προβλημάτων όρασης που σχετίζονται με την ηλικία. Η ρεσβερατρόλη σταματά την υπερβολική ανάπτυξη των αιμοφόρων αγγείων στο μάτι που αν συνεχίσουν να μεγαλώνουν μπορεί να προκαλέσουν εκφύλιση της ωχράς κηλίδας οδηγώντας σε μειωμένη όραση.

Το μυστικό

Τα καρότα περιέχουν β-καροτίνη, η οποία είναι ένας πρόδρομος της βιταμίνης Α. Αυτή η βιταμίνη συμβάλλει στην καλή υγεία των ματιών μας, αλλά το ό,τι έτσι βλέπουμε καλύτερα στο σκοτάδι δεν είναι παρά ένας μύθος.
Αυτό πρόκειται για μια φήμη που διέδωσε το βρετανικό υπουργείο Πολεμικής Αεροπορίας κατά τη διάρκεια του B΄ Παγκόσμιου πολέμου ότι η νυχτερινή όραση των πιλότων τους βελτιώθηκε αφότου άρχισαν να τρώνε πολλά καρότα. Αυτή η συνειδητή παραπληροφόρηση είχε στόχο να παραμείνει μυστικό ότι είχαν κατασκευάσει ένα σύστημα ραντάρ, με το οποίο εντόπιζαν τα γερμανικά βομβαρδιστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα