5 ιδέες για να χάσετε βάρος με φυσικό τρόπο

Αν θέλετε να αδυνατίσετε χωρίς κόπο αυτές οι συμβουλές της διαιτολόγου Δέσποινας Μαρσέλου θα σας βοηθήσουν.

1 Προσέξτε τα λόγια των άλλων!

Παχαίνουν. Αν κάποτε σχολιάσει κάποιος φίλος ή φίλη σας το σωματικό σας βάρος το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να…κλείσετε τα αυτιά σας. Γιατί; Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PLoS ONE τα περιπαικτικά σχόλια για τα περιττά κιλά ενός ατόμου μπορεί να προκαλέσουν την περαιτέρω αύξηση του βάρους του. Στο πλαίσιο σχετικής μελέτης, οι ερευνητές ζήτησαν από 6.000 άτομα διαφορετικού βάρους, να αναφέρουν αν είχαν βιώσει διακρίσεις

σε σχέση με το βάρος τους. Έπειτα από 4 χρόνια οι ειδικοί έλεγξαν το βάρος τους. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι υπέρβαροι άνθρωποι που είχαν βιώσει διακρίσεις, είχαν 2,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι, ενώ οι παχύσαρκοι, αντιμετώπιζαν πάνω από 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να εξακολουθήσουν να είναι παχύσαρκοι.

2 Αποφύγετε τις στερητικές δίαιτες

Ο μεταβολισμός μας επιβραδύνεται με την πάροδο των ετών, με μερικές όμως καθημερινές αλλαγές π.χ. καταναλώνοντας μικρότερα γεύματα μπορείτε να… επαναφέρετε την τάξη στον οργανισμό σας ώστε να μην πάρετε κιλά καθώς μεγαλώνετε. Μην κάνετε όμως υπερβολές. Στην περίπτωση που προσλαμβάνετε πολύ λιγότερες από όσες χρειάζεται το σώμα σας (π.χ. κάτω από 1200 θερμίδες την ημέρα) ο οργανισμός σας θα επιβραδύνει το μεταβολισμό σας για να κάνει οικονομία ενέργειας. Επομένως αν θέλετε να χάσετε κιλά ξεκινήστε, λοιπόν, μειώνοντας τις θερμίδες αλλά αποφεύγοντας τις υπερβολές και τις πολύ στερητικές δίαιτες.

3 Ρίξτε το στα καυτερά

Από έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα, βρέθηκε ότι το τσίλι και οι καυτερές πιπεριές μπορούν να σας βοηθήσουν να «κάψετε» τόσες θερμίδες όσες θα «καίγατε» αν επιλέγατε να πάτε έναν περίπατο με τα πόδια για 20 λεπτά. Πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι η καψαϊκίνη που περιέχουν οι πιπεριές μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, αυξάνοντας το ποσό της ενέργειας που καίτε μετά το φαγητό.

4 Μην ξεχνάτε την πρωτεΐνη

Αν και την αποφεύγουν πολλοί όταν ξεκινάνε δίαιτα η αλήθεια είναι ότι μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνη (κρέας, όσπρια, ψάρι) μπορούν να σας βοηθήσει να αυξήσετε το βασικό μεταβολικό σας ρυθμό (δηλ. τις θερμίδες που καίτε μόνο όταν κάθεστε στο διάστημα μιας μέρας). Ορίστε και μερικές τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη: αυγά, γαλοπούλα, τόνος, άπαχο τυρί ή άπαχο κρέας κοτόπουλου.

5 Προσοχή στα Σαββατοκύριακα

Η προσπάθεια να αδυνατίσετε μπορεί να σκοντάφτει στα σαββατοκύριακα αφού τότε είμαστε πιο επιρρεπείς να χαλάσουμε τη δίαιτα που ακολουθούσαμε πιστά την προηγούμενη εβδομάδα ή να ενδώσουμε σε πειρασμούς. Για να αποφύγετε αυτό το ενδεχόμενο προτιμήστε τις εξόδους για σινεμά ή θέατρο και όχι για φαγητό. Αν αποφασίσετε να πάτε για φαγητό φάτε μια χορταστική σαλάτα από το σπίτι σας ώστε να μην παρασυρθείτε και φάτε πολύ στο εστιατόριο ή την ταβέρνα που πρόκειται να πάτε.

Keywords
Τυχαία Θέματα