3 στρατηγικές για να επιβιώσετε από τη ζέστη!

1 Στην παραλία

Μόνο 30 λεπτά έκθεσης στον ήλιο είναι αρκετά για να εμφανιστούν συμπτώματα φωτοδερματίτιδας, όπως ρίγη, ναυτία και ιδρώτας. Αυτά προκαλούνται από το ανοσοποιητικό σύστημά σας στην προσπάθειά του να επανορθώσει την καταστροφή που υφίσταται η επιδερμίδα σας. Τρώγοντας λιπαρά ψάρια αποφεύγετε το σοβαρό κάψιμο. Βάλτε στη διατροφή σας δύο μερίδες των 85 γραμμαρίων λαβράκι ή σολομό την εβδομάδα για να δείτε αποτελέσματα. Για πιο άμεση προστασία, βάλτε άφθονο αντηλιακό με δείκτη προστασίας 30.

2

Στο πάρκινγκ
Καθώς το αμάξι καίγεται από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο, το πλαστικό στον πίνακα οργάνων και τα χημικά στα πατάκια απελευθερώνουν τοξίνες PBDE και φθαλάτες, σύμφωνα με έρευνα του μη κερδοσκοπικού κέντρου Ecology Center. Οι τοξίνες PBDE προκαλούν εξασθένηση μνήμης, ενώ οι φθαλάτες είναι γνωστές για πρόκληση προβλημάτων στο συκώτι. Προσπαθήστε να παρκάρετε κοντά σε γρασίδι. Μελέτη της NASA αποκαλύπτει ότι οι χώροι στάθμευσης που είναι από σκέτη άσφαλτο είναι 31 βαθμούς πιο ζεστοί από τους χωμάτινους χώρους στάθμευσης των νησιών τον Αύγουστο.

3 Στο τρέξιμο ή στη βόλτα
Πίνοντας άπειρο νερό και πιέζοντας τον εαυτό σας στα όριά του κάτω από υπερβολική ζέστη μπορεί να διαλύσετε τα επίπεδα νατρίου και να προκαλέσετε πιθανώς θανάσιμη ανισορροπία των ηλεκτρολυτών, που ονομάζεται υπονατριαιμία. Στα συμπτώματα συμπεριλαμβάνονται ναυτία, εμετοί, διάρροια και πονοκέφαλοι. Υπολογίστε την ποσότητα ιδρώτα που χύνετε κάθε ώρα ζυγίζοντας τον εαυτό σας πριν και μετά από μία ώρα γυμναστικής (500 ml ιδρώτα= 450 γραμμ. χάσιμο βάρους). Αναπληρώστε μόνο με νερό την ποσότητα ιδρώτα που έχετε χάσει ανά ώρα.

Το μυστικό

Προτιμήστε τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από πορώδες υλικό για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα και καταναλώνετε ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά.

The post 3 στρατηγικές για να επιβιώσετε από τη ζέστη! appeared first on Όμορφα Μυστικά από την Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα