3 δροσιστικά μυστικά για να επιβιώσετε από τη ζέστη

Ο καύσωνας είναι σύνηθες φαινόμενο το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Προστατευτείτε από τη ζέστη και τον ήλιο με αυτά τα 3 δροσιστικά μυστικά!

Στην παραλία
Φωτοδερματίτιδα δεν παθαίνετε μόνο στη Σαχάρα. Μόνο 30 λεπτά έκθεσης στον ήλιο είναι αρκετά για να εμφανιστούν συμπτώματα, όπως ρίγη, ναυτία και ιδρώτας. Αυτά προκαλούνται από το ανοσοποιητικό σύστημα στην προσπάθειά του να επανορθώσει την καταστροφή που υφίσταται

η επιδερμίδα σας.

Τι να κάνετε: Τρώγοντας λιπαρά ψάρια αποφεύγετε το σοβαρό κάψιμο, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Mάντσεστερ. Για πιο άμεση προστασία, βάλτε άφθονο αντηλιακό με δείκτη προστασίας 30.

Στο τρέξιμο ή στη βόλτα
Πίνοντας άπειρο νερό και πιέζοντας τον εαυτό σας στα όριά του κάτω από υπερβολική ζέστη μπορεί να διαλύσετε τα επίπεδα νατρίου και να προκαλέσετε πιθανώς θανάσιμη ανισορροπία των ηλεκτρολυτών, που ονομάζεται υπονατριαιμία. Στα συμπτώματα συμπεριλαμβάνονται ναυτία, εμετοί, διάρροια και πονοκέφαλοι.

Τι να κάνετε: Υπολογίστε την ποσότητα ιδρώτα που χύνετε κάθε ώρα ζυγίζοντας τον εαυτό σας πριν και μετά από μία ώρα γυμναστικής (500 ml ιδρώτα= 450 γραμμ. χάσιμο βάρους). Αναπληρώστε μόνο με νερό την ποσότητα ιδρώτα που έχετε χάσει ανά ώρα.

Στο αυτοκίνητο
Καθώς το αμάξι καίγεται από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο, το πλαστικό στον πίνακα οργάνων και τα χημικά στα πατάκια απελευθερώνουν τοξίνες PBDE και φθαλάτες. Οι τοξίνες PBDE προκαλούν εξασθένηση μνήμης, ενώ οι φθαλάτες είναι γνωστές για πρόκληση προβλημάτων στο συκώτι.

Τι να κάνετε: Παρκάρετε κάπου δροσερά. Μελέτη της NASA αποκαλύπτει ότι οι χώροι στάθμευσης που είναι από σκέτη άσφαλτο είναι 31 βαθμούς πιο ζεστοί από τους χωμάτινους χώρους στάθμευσης των νησιών τον Αύγουστο.

The post 3 δροσιστικά μυστικά για να επιβιώσετε από τη ζέστη appeared first on Όμορφα Μυστικά από την Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα