10 μυστικά για να παραμείνετε ζεστοί στο κρύο

Χρησιμοποιώντας αυτά τα μυστικά μπορείτε να παραμείνετε ζεστοί ακόμη κι αν ο καιρός έξω σας τρομάζει!

1. Ζεστάνετε τον εαυτό σας

Είναι πιο εύκολο να αλλάξει η θερμοκρασία του σώματός σας από τη θερμοκρασία δωματίου. Αντί να δυναμώσετε τον θερμοστάτη απλώς βάλτε ένα ακόμη ρούχο.

2. Φορέστε ένα καπέλο

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι το 80% της θερμότητας του σώματος σας τη χάνετε από το κεφάλι σας, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Η θερμότητα χάνεται από οποιαδήποτε επιφάνεια που είναι εκτεθειμένη. Έτσι, φορέστε το

καπέλο σας, ακόμα κι αν είστε μέσα στο σπίτι.

3. Μην ξεχνάτε γάντια και κασκόλ

Φροντίστε το κασκόλ να καλύπτει τα χείλη σας. Έτσι θα τα προστατέψετε από το κρύο. Επίσης, παίρνετε αναπνοή από τη μύτη κι όχι από το στόμα. Η μύτη και τα ιγμόρεια διηθούν και ζεσταίνουν τον αέρα που πηγαίνει προς τους πνεύμονες και έτσι νιώθουμε ζεστασιά. Όταν, όμως, αναπνέουμε από το στόμα, ο μηχανισμός θέρμανσης του αέρα δεν υπάρχει.

4. Στο ντους εναλλάσσετε το κρύο με το ζεστό

Το ζεστό ντους σας ζεστάνει αμέσως, αλλά το κρύο ντους βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Το κρύο ντους επίσης σας προσφέρει ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα. Κι όταν λέμε κρύο δεν εννοούμε παγωμένο νερό! Απλώς και το χλιαρό κάνει τη δουλειά του.

5. Κλείστε την πόρτα με ένα ρολό

Κρατήστε τη θερμότητα μέσα και το κρύο έξω βάζοντας κατά μήκος της πόρτας ένα ύφασμα τυλισμένο σε ρολό. Στην αγορά θα βρείτε ειδικά τέτοια ρολά.

6. Προγραμματίστε τον θερμοστάτη

Αφήνετε τον θερμοστάτη σε μία συγκεκριμένη θερμοκρασία που δεν θα ξεπερνά τους 20 βαθμούς.

7. Βάλτε στα παράθυρα χοντρές κουρτίνες

Αντικαταστήστε τις λεπτές κουρτίνες με μάλλινες κουρτίνες το χειμώνα. Αλλά φροντίστε να τις ανοίγετε τις ηλιόλουστες ημέρες για να έχετε δωρεάν θέρμανση.

8. Πίνετε ροφήματα χωρίς καφεΐνη

Η καφεΐνη εμποδίζει την συστολή των αιμοφόρων αγγείων στο κρύο, αλλά όταν τα αγγεία είναι διεσταλμένα, οι απώλειες θερμότητας από τον οργανισμό είναι ταχύτερες.

9. Μη βάζετε τα χέρια σας στις τσέπες σας

Όταν τα χέρια ταλαντεύονται ελεύθερα στα πλάγια του σώματος, οι μύες γυμνάζονται, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η ροή αίματος σε αυτά και να παράγεται σωματική θερμότητα.

10. Φροντίστε να βλέπετε τους φίλους σας

Η κοινωνική απομόνωση εντείνει το αίσθημα του ψύχους, ενώ αντιθέτως οι κοινωνικές επαφές μας κάνουν να νιώθουμε πιο ζεστοί.

Το μυστικό

Όταν ψήνετε κάτι στον φούρνο να τον αφήνετε πάντα ανοιχτό για να διαχέεται η θερμότητα στον χώρο.

The post 10 μυστικά για να παραμείνετε ζεστοί στο κρύο appeared first on Όμορφα Μυστικά από την Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα