Έφη Αχτσιόγλου: Ανακοινώνει την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Η τομεάρχης οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου έχει εξασφαλίσει μεγάλη υποστήριξη για την άνοδο της στην ηγεσία του κόμματος έπειτα από μια ακολουθία επαφών και διαβουλεύσεων. Ανοιχτά δήλωσε μάλιστα την στήριξη του και ο Αλέξης Χαρίτσης. Παράλληλα, υποψήφιος θα είναι και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ωστόσο όπως φαίνεται, τα περισσότερα στελέχη έχουν μια κλίση προς την κυρία Αχτσιόγλου. Σχολιάστηκε μάλιστα θετικά η πιθανότητα εκλογής της, έτσι ώστε η προοδευτική συμμαχία να έχει για πρώτη

φορά γυναίκα αρχηγό κόμματος,

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε δήλωσή του ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει μια επίσπευση των διαδικασιών καθώς το κόμμα δεν μπορεί να παραμείνει “ακέφαλο”. Συγκεκριμένα προτείνει την ολοκλήρωσή τους μέχρι το Σαββατοκύριακο. Οι απόψεις διίστανται ωστόσο, καθώς ο Νίκος Παππάς, επίσης υποψήφιος, επιθυμεί την πραγματοποίηση των διαδικαστικών κατά τα τέλη του Σεπτέμβρη, ώστε να υπάρχει χρόνος να παρουσιάσει τις προτάσεις του ο κάθε υποψήφιος πρόεδρος.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης, στέλεχος του κόμματος διαφωνεί με την καθυστέρηση της εκλογής προέδρου και εκφράζει την αντίθεση του προς την ύπαρξη δύο ή τριών πολιτικών αρχηγών.

Όσον αφορά στην αντικατάσταση της Πόπης Τσαπανίδου, η Πολιτική Γραμματεία μετά την αποχώρησή της, αποφάσισε ότι την εκπροσώπηση στα μέσα θα αναλάβει ο Στέργιος Καλπάκης που ήταν αναπληρωτής.

Keywords
Τυχαία Θέματα