Παιχνίδι του μήνα: Οκτώβριος 2013

Ρεσάλτο στην πρώτη θέση για τον Edward Kenway και οι κορυφαίοι του Οκτωβρίου για το GameWorld!

Ο Οκτώβριος ή Τρυγομηνάς (αν είστε από νησί!) είναι ο μήνας με τις πολλές βροχές, που φέρνει την σπορά, αλλά και άφθονα games που παραδοσιακά μας κατακλύζουν αυτή την περίοδο. Έτσι και φέτος, μια ανάσα πριν την μετάβαση στην επόμενη γενιά των κονσόλων της Sony και της Microsoft,

είδαμε αρκετούς τίτλους που κρατάνε την...σημαία (και δη την πειρατική) ακόμα ψηλά!

Σε φθινοπωρινό κλίμα είχαμε την κυκλοφορία του ιδιότυπου Adventure "Rain", για τους φίλους της πορτοκαλί θεάς επέστρεψε και φέτος το κορυφαίο NBA 2K14, ενώ οι χρήστες του Wii U βρήκαν έναν καλό λόγο να βαρέσουν υπερωρίες στην κονσόλα τους με το The Legend of Zelda: Wind Waker HD. Το PS3 δήλωσε δυναμικά πως είναι ακόμη ζωντανό με το κινηματογραφικό Beyond: Two Souls, ενώ το Pokemon X & Y ήρθε για να μας χαρίσει πολλές ώρες "καψίματος". Το χορταστικό μενού συμπληρώνουν μεταξύ άλλων η επιστροφή του αγαπημένου μπλε σκαντζόχοιρου στο Sonic Lost World, το Rocksmith 2014 Edition για επίδοξους κιθαρίστες, τα Dragon's Crown, Phoenix Wright: Ace Attorney - Dual Destinies, WWE 2K14 και φυσικά το καθιερωμένο Football Manager 2014.

Για να φτάσουμε σιγά-σιγά και στην κορυφή όμως, μπορεί το Batman: Arkham Origins να ήταν ένα από τα πιο αναμενόμενα games για φέτος, όμως λίγο η επανάληψη στο gameplay, λίγο ή έλλειψη κάποιας πρωτοτυπίας στον κόσμο του Σκοτεινού Ιππότη ήταν αρκετά για να το κρατήσουν σε χαμηλότερα επίπεδα. Έτσι, μοιραία ο τίτλος για το game του Οκτώβρη περνάει στην συνταγή-εγγύηση της Ubisoft που φέτος ήρθε σε πειρατική αμφίεση για να μας χαρίσει ακόμα ένα κορυφαίο και συναρπαστικό Action. To Assassin’s Creed IV: Black Flag θριάμβευσε και στην ψηφοφορία στο σχετικό topic του forum του GameWorld όπου έδωσε μεγάλη μάχη με το Beyond: Two Souls!

Παιχνίδι του μήνα
Assassin’s Creed IV: Black Flag
Ubisoft Montreal, Ubisoft
Format: PS3, Xbox 360 (29/10/2013), PC, PS4, Xbox One, Wii U (θα κυκλοφορήσει 22/11/2013)

Η σειρά της Ubisoft Montreal ανανεώθηκε με δροσερό αεράκι Καραϊβικής, ανέβηκε πάνω στο ...Πειρατικό, φόρεσε eye patch και ξύλινο πόδι και μας χάρισε μια ακόμη επική περιπέτεια. Το Assassin’s Creed IV βέβαια δεν επαναπροσδιορίζει τον εαυτό του σε αυτό το game, αλλά συνεχίζει με επιτυχία στον δρόμο που χάραξαν οι προκάτοχοί του με έναν νέο πρωταγωνιστή και ένα πανέμορφο σκηνικό.

{youtube}8IWwjdPJpiU|500|300{/youtube}

Η ατμόσφαιρα της εποχής για μια ακόμη φορά έχει αποδοθεί άψογα, ο κόσμος του παιχνιδιού είναι τεράστιος και εξαιρετικά σχεδιασμένος, ο τεχνικός τομέας είναι και πάλι άρτιος και η δημιουργία της Ubisoft Montreal προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία με μεγάλη διάρκεια και πληθώρα από quests. Χωρίς να περιλαμβάνει ιδιαίτερες αλλαγές στο gameplay, το Assassin’s Creed IV: Black Flag διατηρεί τον πήχη ψηλά και αποτελεί από τα κορυφαία Action για φέτος. Στην τελική, έχει πειρατές και αυτό αρκεί για να μας ψήσει!

Χειρότερο Παιχνίδι
Air Conflicts: Vietnam
Games Farm , bitComposer Games
Format: PC, PS3, Xbox 360 (2/10/2013)

Θυμάστε την ταινία "Hot Shots!" ή όπως ονομαζόταν στα ελληνικά "Στραβοί πιλότοι στα F16"; Ε λοιπόν, μάλλον η A.I. του Air Conflicts: Vietnam ήθελε να προσομοιώσει μια τέτοια γελοία κατάσταση, αλλιώς δεν εξηγείται η παροιμιώδης νωχελικότητα των πιλότων του παιχνιδιού! Τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα δεν προσπαθούν καν να κάνουν κάτι ιδιαίτερο. Τα πρώτα απλά περιφέρονται γύρω από το πεδίο της μάχης, ενώ τα δεύτερα -ακόμα πιο αστείο- αιωρούνται "αράζοντας" σε ένα σημείο.

{youtube} nI3YMRs0q-A|500|300{/youtube}

Συνεχίζοντας, τα physics δεν βρίσκονται σε καθόλου καλή ...φυσική κατάσταση καθώς τα σκάφη φαίνεται να έχουν -άσχετα με τι είδους κίνηση κάνουν- πάντα την ίδια ταχύτητα, ενώ τον εκνευρισμό συμπληρώνουν τα πολλά άκρως ενοχλητικά bugs. Το μόνο καλό του Air Conflicts: Vietnam είναι ότι έχει μια δόση arcade-ίλας και δράσης που σώζουν κάπως την κατάσταση, όμως η τραγικά υψηλή τιμή του στα 30 ευρώ είναι για γέλια. Εκτός αν είστε άκρως πωρωμένοι με τον πόλεμο του Vietnam ή τις αερομαχίες, μείνετε μακριά.

Staff Member of The Month
Γιάννης Μοσχονάς

Σύμφωνα με την ψηφοφορία στο σχετικό topic του forum του GameWorld, πιο δυναμική παρουσία ως staff member για τον μήνα Οκτώβριο είχε ο Γιάννης Μοσχονάς, κυρίως χάρης στα απολαυστικά review της σειράς Europa Universalis.

Το άρθρο του μήνα
Retro Gamers trailer
Μάνος Γρυπάρης

Η νέα εκπομπή του GameWorld είναι γεγονός από την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου και πλέον κάθε Παρασκευή θα βρίσκεται κοντά σας για να σας μεταφέρει σε μια άλλη, ρομαντική εποχή! Το...ζέσταμα έγινε με το τρέιλερ που ανέβηκε στις 25 Οκτωβρίου και που από τα σχόλιά σας φαίνεται ότι το λατρέψατε! Το άρθρο του τρέιλερ αναδείχθηκε ως το κορυφαίο για τον Οκτώβριο μέσω της ψηφοφορίας στο σχετικό topic του forum του GameWorld.

Member of The Month
Senzin

Σύμφωνα με την ψηφοφορία στο σχετικό topic του forum του GameWorld, ο user Senzin ήταν το μέλος της ολοένα αυξανόμενης οικογένειας του site μας που με την παρουσία του ξεχώρισε, ενώ μας παρουσίασε την καλλιτεχνική του φύση μέσω του Photoshop! Θυμίζουμε πως ο νικητής θα λάβει 500xp.

Blog of the Month
Uncharted 2 Trophy Guide
Vasilis

Ο πληρέστατος οδηγός για τα trophies του Uncharted 2: Among Thieves του χρήστη Vasilis που σας ανοίγει τον δρόμο για να "πλατινιάσετε" είναι, σύμφωνα πάντα με την ψηφοφορία στο σχετικό topic του forum του GameWorld, το κορυφαίο blog του site μας για τον μήνα Οκτώβριο! Ο νικητής θα λάβει 500xp και ένα δώρο (κατόπιν συνεννόησης).

Επόμενο Best Of
Την επόμενη φορά, όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, η στήλη θα προσπαθήσει να επιλέξει τα 10 κορυφαία Adventures όλων των εποχών. Κάντε κλικ εδώ για να ψηφίσετε τις δικές σας επιλογές στο forum του GameWorld.

Keywords
οκτωβριος, παιχνιδι, wii u, football manager, xbox 360, xbox one, uncharted 2, edward, games, sony, microsoft, adventure, nba, wii, legend, zelda, wind, ps3, pokemon, μπλε, sonic, lost, world, crown, phoenix, wright, ace, dual, wwe, batman, game, ubisoft, black, ψηφοφορία, forum, montreal, xbox, ps4, patch, πήχη, air, vietnam, εξηγείται, staff, member, europa, νέα, user, site, photoshop, blog, uncharted, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, φυσικη, blog, games, game, lost, microsoft, nba, pokemon, ps3, ps4, sony, ubisoft, xbox 360, αρθρο, απλα, ατμοσφαιρα, βρισκεται, γεγονος, δευτερα, δωρο, εγινε, εγγυηση, ευρω, ελλειψη, εξηγείται, επιτυχια, ζεσταμα, ιδια, κινηση, κλιμα, λογο, μακρια, μπλε, παντα, οδηγος, πεδιο, πειρατικο, πειρατες, σειρα, σκαφη, συνταγη, σχολια, τιμη, τρειλερ, τιτλος, υψηλη, φυση, φυσικα, φορα, ψηφοφορία, ωρες, air, ace, batman, black, crown, dual, adventure, edward, wwe, ελληνικα, europa, phoenix, football manager, forum, γελια, ιδιαιτερο, user, legend, member, montreal, patch, πήχη, sonic, σημαια, site, staff, uncharted, uncharted 2, vietnam, wright, wii, wii u, world, zelda
Τυχαία Θέματα