South Park: The Stick of Truth

Ο Stan, o Cartman, o Kyle και o Kenny ετοιμάζονται.

[Αρχική δημοσίευση: 6/12/2011] Είναι γεγονός. H Obsidian ετοιμάζει ένα νέο RPG για PC και κονσόλες, βασισμένο στη δημοφιλή σειρά South Park. Η παραγωγή γίνεται σε συνεργασία με την THQ και την εταιρία παραγωγής της σειράς, South Park Digital Studios.

Οι Trey Parker και Matt Stone, δημιουργοί του δημοφιλούς cartoon, υπογράφουν το σενάριο και παράλληλα καλύπτουν μέρος του voice acting.

Το παιχνίδι θα ξεκινάει με την άφιξη ενός ήσυχου παιδιού στην πόλη. Εσάς! Στη δημιουργία χαρακτήρα θα επιλέγετε ανάμεσα σε πέντε classes: wizard, rogue, adventurer, palladin και μιας ακόμα «αντισυμβατικής» κλάσης που παραμένει ακόμη μυστική. Όπως φαίνεται, ο τίτλος θα είναι 2D και θα έχει έντονα RPG και adventure στοιχεία. Η μάχη θα είναι turn-based και τα πάντα θα οργανώνονται μέσω του smartphone που θα κατέχει ο χαρακτήρας σας. Επίσης, θα μπορείτε να αναβαθμίσετε τα όπλα σας.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το South Park γίνεται παιχνίδι. Προηγήθηκαν ένα FPS το 1998, ένα puzzle το 1999 κι ένα racing το 2000. Οι Parker και Stone είχαν μικρή συμμετοχή σε αυτά τα projects και δήλωναν πως θα μπορούσε να είχε γίνει καλύτερη δουλειά από τις εταιρίες. Λίγα χρόνια αργότερα ίδρυσαν την South Park Digital Studios ακριβώς για να τιμήσουν τους fans της σειράς με πιο προσεγμένα παιχνίδια. Το 2009, σε συνεργασία με την Doublesix, κυκλοφόρησαν ένα tower defense game για το Xbox 360, ενώ τώρα ετοιμάζεται ένα platform για την Άνοιξη του 2012.

Για την ιστορία, η Obsidian έχει κυκλοφορήσει -μεταξύ άλλων- και τα Star Wars: Knights of the Old Republic II, Alpha Protocol, Fallout: New Vegas και Dungeon Siege III.

[UPDATE 1/11/2013 - Gameplay video] Αν και αρχικά η ημερομηνία κυκλοφορίας του South Park: The Stick of Truth ήταν τοποθετημένη στον Δεκέμβριο, η Ubisoft ανακοίνωσε πως θα καθυστερήσει μερικούς μήνες ακόμα, καθώς πλέον θα μπορείτε να το αποκτήσετε στις 6 Μαρτίου του ερχόμενου έτους. Ευτυχώς όμως μαζί με την παραπάνω ανακοίνωση δημοσίευσε –επιτέλους- το πρώτο gameplay βίντεο του The Stick of Truth με διάρκεια επτά λεπτών, στο οποίο θα μπορέσετε να δείτε το σύστημα μάχης αλλά και περιήγησης στον κόσμο του South Park.

Το South Partk: Stick of Truth δείχνει να διατηρεί το ιδιαίτερο χιούμορ της σειράς. προσφέροντας αβίαστο γέλιο ακόμα και σε αυτό το ολιγόλεπτο βίντεο. Δείτε το:

{youtube}wR3kK6So4DY|500|300{/youtube}

Το South Park: The Stick of Truth αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 6 Μαρτίου για PC, PS3 και Xbox 360.

Keywords
Τυχαία Θέματα