Yotaphone 2 και Samsung Galaxy A7

Τι θα λέγατε για συνδυασμό δύο οθονών σε 6.5 χιλιοστά;

Yotaphone σημαίνει Ρωσική Τεχνολογία-Τρέλα και το Samsung Galaxy A series, ενδεχομένως είναι το επόμενο μεγάλο βήμα της Samsung. Τι θα γινόταν αν ενώναμε αυτά τα δύο; Δεν ξέρουμε, αλλά σίγουρα πολλά πράματα. Ο καθένας με τον τρόπο του διαπρέπει στην

αρένα της κινητής. Τι ακριβώς εννοούμε; Διαβάστε παρακάτω και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

YotaPhone 2
Έχετε δει ποτέ δύο κινητά μαζεμένα σε ένα ή θα θέλατε να δείτε ένα τέτοιο; Το Yotaphone είναι αυτό που ζητάτε και φυσικά το έχουμε έχουμε ξανασυζητήσει εδώ στο Gameworld.gr. Στο τότε άρθρο, δεν ήταν γνωστό αν θα έρθει ποτέ σε κάποια μεγάλη αγορά. Μετά το Karbonn Spice V του Project One, η αγορά της Αγγλίας, βλέπει ένα ακόμα κρυμμένο διαμάντι. Διπλής όψης διαμάντι. Το Υοtaphone θα φέρει από μπροστά μία οθόνη 5 ιντσών AMOLED και από πίσω, μία 4.7 e-paper οθόνη που θα είναι ικανή να δείξει δεκαέξι επίπεδα του γκρί. Όχι πενήντα αποχρώσεις πάντως. Το καλό με την e-paper οθόνη είναι ότι δεν σβήνει. Ποτέ! (Καλά μετά από κάνα μήνα μπορεί να σβήσει.)

Οι μπαταρίες όλων των κινητών χωράνε μεταξύ 4000μV και 5000μV, χονδρικά. Όταν η φόρτιση πέσει κάτω από ένα επίπεδο, όπως για παράδειγμα 3100μV το κινητό δεν μπορεί να καλύψει τις άμεσες ανάγκες του και κλείνει. Αυτό, τι σημαίνει; Ότι το κινητό δεν έχει καθόλου ενέργεια στην μπαταρία του; Φυσικά, όχι. Αντίθετα, έχει αρκετή για να διατηρήσει το ρολόι και άλλες βασικές ρυθμίσεις. Το Yotaphone 2 χρησιμοποιεί έξυπνη τεχνολογία e-paper η οποία ζητάει ελάχιστο ηλεκτρικό φορτίο, καταλήγοντας να λειτουργεί για πολύ περισσότερο χρονικό διάστημα. Το μόνο μειονέκτημα είναι η έλλειψη χρωμάτων, κάτι που με μελέτη και επιστημονική έρευνα θα διορθωθεί. Αν η μπαταρία ξεμείνει και από το τελευταίο micro-Volt τότε μιλάμε για τελείως άδεια μπαταρία. το Yotaphone 2 θα κοστίζει κάπου στα 600 ευρώ.

Samsung Galaxy A7
Nέα δεδομένα έχουμε για το Samsung Galaxy A7. Το φυσικό του μέγεθος φαίνεται να είναι 150.9 x 75.9 και πάχος 6.3 mm με βάρος 133 γραμμαριών. Το νέο high-end smartphone θα δείχνει τα πάντα μέσω μίας 5.5” 1080p οθόνης . Το υπόλοιπο κομμάτι του Galaxy A7 θα έχει 64-bit Qualcomm Snapdragon 615 SoC με 1.5GHz οκταπύρηνο CPU, 2GB RAM, 16GB ενσωματωμένης flash μνήμης, 12MP κύρια κάμερα και 5MP μπροστινή. Από άποψη διανομής θα υπάρξει μοντέλο πρώτα για την κινεζική αγορά και αργότερα σειρά θα πάρουν και άλλες αγορές όταν θα γίνει και επίσημο από την ίδια την Samsung και η σειρά Α θα ολοκληρωθεί, μαζί με τα Α3 και Α5.

Νέες τεχνολογίες σε παρωχημένο πρότυπο.
Το πρότυπο των σύγχρονων smartphones είναι απλό. Κάμερα με φλάς στο πίσω μέρος και μεγάλη οθόνη μαζί με αισθητήρες και ένα προαιρετικό, φυσικό κουμπί και μικρή κάμερα στην μπροστινή όψη. Τα τελευταία χρόνια αυτό το πρότυπο έχει δεχθεί δεκάδες διαφορετικές διαφοροποιήσεις από τους εκάστοτε κατασκευαστές, αλλά χωρίς καμία ουσιαστική μεταβολή. Το Yotaphone και οποιοδήποτε άλλο όπως το Samsung Galaxy A7, μέσω του design και των πρωτοποριακών τεχνολογιών δίνουν νέα πνοή σ’ ένα χιλιοχρησιμοποιημένο πρότυπο. Ελπίζουμε, τα κινητά να εξελιχθούν. Άλλωστε είναι πάνω στην στροφή προς νέα πρότυπα.

Για περισσότερες λεπτομέριες σχετικά με το Yotaphone, διαβάστε το αντίστοιχο άρθρο. Για γενική συζήτηση σχετικά με τα κινητά τηλέφωνα επισκεφτείτε το δικό τους subforum.

Keywords
Τυχαία Θέματα