Press Start: Achievements και Trophies

Εσείς είστε κυνηγοί κατορθωμάτων;

Τα achievements ως μορφή επιβράβευσης έκαναν την εμφάνισή τους πριν από πολλά χρόνια και μάλιστα ένα από τα πρώτα games που περιείχε μια πρώιμη εκδοχή τους ήταν το E-Motion, ένα Strategy Puzzle game που κυκλοφόρησε το 1990 για την Amiga και άλλες πλατφόρμες της εποχής. Παρόλα αυτά, τα Achievements έγιναν περισσότερο γνωστά μέσω του συστήματος Gamerscore του Xbox 360

και λίγο αργότερα με τα αντίστοιχα Trophies του PlayStation 3 και των Steam Achievements για την ψηφιακή πλατφόρμα αγορών της Valve για τα PC.

Τα επιτεύγματα αυτά αφορούν προκαθορισμένους στόχους που πρέπει να φέρετε εις πέρας, οι οποίοι βρίσκονται έξω από τα "όρια" του παιχνιδιού, αφού δεν επηρεάζουν άμεσα το gameplay του. Ο σκοπός τους είναι να σας επιβραβεύσουν για τις δραστηριότητες και τα κατορθώματά σας, όπως για παράδειγμα να συλλέξετε όλα τα μυστικά αντικείμενα, να τερματίσετε μια πίστα υπό συγκεκριμένες συνθήκες ή να σκοτώσετε έναν αριθμό από εχθρούς με τον ζητούμενο τρόπο. Πέρα από την εισαγωγή "εθιστικών" στόχων σε ένα video game, τα achievements συνήθως αυξάνουν και την αντοχή ενός παιχνιδιού στο χρόνο, αφού πολλές φορές θα χρειαστεί να το ολοκληρώσετε περισσότερες από μια φορές για να καταφέρετε να ξεκλειδώσετε όλα τα κατορθώματα.

Ανάλογα με το genre των games που ασχολούμαι κατά καιρούς, συνήθως κυνηγάω συγκεκριμένα achievements, ενώ στα MMORPG προσπαθώ πάντα να τα ξεκλειδώσω όλα. Σε αυτό το είδος ειδικότερα, μου αρέσει να θέτω στον εαυτό μου "προσωπικά" achievements και να προσπαθώ να τα φέρω εις πέρας. Δύο από αυτά είναι το "καθάρισμα" όλων των bosses του Molten Core raid στο World of Warcraft και η ολοκλήρωση των Ninja Gaiden στο υψηλότερο επίπεδο δυσκολίας.

Εσείς κυνηγάτε achievements και trophies; Για ποια από αυτά είστε υπερήφανοι που τα ξεκλειδώσατε; Γράψτε μας το σχόλιό σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Διαβάστε και σχολιάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε επίσης να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic. Το θέμα αυτής της εβδομάδας ήταν επιλογή του μέλους FantasyHunter.

Καλή εβδομάδα σε όλους!

Keywords
Τυχαία Θέματα