PlayStation 4: Ημερομηνία κυκλοφορίας

Διαθέσιμο το Νοέμβριο. Πτώση τιμής στο 12GB μοντέλο PS3.

Πριν από την έναρξη της press conference της Sony στην Gamescom είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία σχετικά με το αν θα ανακοινώνονταν σήμερα η ημερομηνία κυκλοφορίας του PlayStation 4. H Sony επιβεβαίωσε τις

φήμες δια στόματος Andrew House ανακοινώνοντας την πολυπόθητη ημερομηνία κυκλοφορίας του διαδόχου του PS3. Συγκεκριμένα το PS4 θα κυκλοφορήσει στις 15 Νοεμβρίου στην Αμερική, ενώ δύο εβδομάδες αργότερα, στις 29 Νοεμβρίου δηλαδή θα διατεθεί και στην Ευρώπη.

Το στέλεχος της Sony πρόσθεσε επίσης ότι μέσα στο 2013 το PS4 θα κυκλοφορήσει σε 32 χώρες, εκ των οποίων οι 20 είναι στην Ευρώπη. Δυστυχώς μέσα σε αυτές δεν βρίσκεται η Ελλάδα, ενώ έκπληξη προκαλεί ότι μέσα στην σχετική λίστα δεν υπάρχει ούτε η Ιαπωνία.Να θυμίσουμε ότι το Xbox One θα κυκλοφορήσει επίσης τον Νοέμβριο του 2013, αλλά σε μόλις 13 χώρες, στις οποίες επίσης δεν συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα. Η κονσόλα θα κοστίζει 399 ευρώ, όσο δηλαδή είχε ανακοινωθεί στην Ε3, 100 ευρώ φθηνότερα δηλαδή από το Xbox One.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την press conference της Sony:

{youtube}VIfF1NeU_yA|500|300{/youtube}

Εν τω μεταξύ, η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε στην Gamescom ότι από αύριο το 12GB μοντέλο PS3 θα πωλείται στα 199 ευρώ, όσο δηλαδή και το PlayStation Vita, όπως σας ενημερώσαμε σε πρόσφατο άρθρο μας. Συν τις άλλοις όσοι από εσάς αγοράσετε τα Assassin's Creed IV: Black Flag, Battlefield 4 και Call of Duty: Ghosts στο PS3 θα μπορείτε να προμηθευτείτε τις ψηφιακές εκδόσεις τους στο PS4 (μέσω του PSN) σε μία χαμηλότερη τιμή (δεν δόθηκαν περαιτέρω πληροφορίες για το ποια θα είναι αυτή). Με δεδομένο πάντως ότι μέσα στο 2013 αναμένονται ηχηρά exclusives για το PS3 όπως τα Beyond: Two Souls και Gran Turismo 6 και σε συνδυασμό με την μείωση τιμής της κονσόλας είναι σίγουρο πως οι πωλήσεις του PS3 θα αυξηθούν σημαντικά και είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσουν τις αντίστοιχες του Xbox 360.

Διαβάστε την παρουσίαση της press conference της Sony στην Gamescom από το GameWorld.

Keywords
Τυχαία Θέματα