Nexus Player από την Google

Η απάντηση στο Apple TV σε συνεργασία με την Asus.

Η Google ανακοίνωσε το Nexus Player, την νέα σταθερή κονσόλα για τηλεοράσεις με ενσωματωμένο λογισμικό android, ικανοποιητικά χαρακτηριστικά, ελκυστική τιμή και με την κατασκευαστική σφραγίδα της ASUS.

Η συσκευή -που λειτουργεί και ως κονσόλα- θα συνδέεται με οποιαδήποτε τηλεόραση μέσω HDMI και θα τρέχει μια ειδικά διαμορφωμένη έκδοση του Android, το αποκαλούμενο "Android TV". Το βάρος της βρίσκεται στα 235 γραμμάρια και κρίνεται και φιλική προς το περιβάλλον, καθώς καταναλώνει μονάχα 18W. Το ολοκληρωμένο πακέτο θα περιλαμβάνει μόνο το απλό τηλεχειριστήριο του Nexus Player και το gaming controller θα πωλείται ξεχωριστά. Πέρα από τα games, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως media player, θυμίζοντας αρκετά στο σύνολό της το Apple TV.

Από πλευράς χαρακτηριστικών, το Nexus Player κρύβει στο εσωτερικό του έναν τετραπύρηνο Intel Atom επεξεργαστή που τρέχει στα 1.8GHz, διαθέτει 1GB RAM και μένει να δούμε κατά πόσο θα είναι αρκετή ώστε να φέρει εις πέρας όλες τις διεργασίες που θα του αναθέσετε. Από άποψης εικόνας, το chip γραφικών Imagination PowerVR Series 6 θα επιτρέπει στο σύστημα να λειτουργεί σε 1080p και 60Hz. Επίσης, διαθέτει Wifi Antenna, υποστήριξη Bluetooth 4.1 και μια micro-USB 2.0.

https://www.youtube.com/watch?v=rqFdNvxLjCY


Αξιοσημείωτο θεωρείται επίσης το γεγονός πως το Nexus Player μπορεί να λειτουργήσει με τις φωνητικές εντολές σας. Το τηλεχειριστήριο διαθέτει ενσωματωμένο μικρόφωνο ικανό να λαμβάνει οδηγίες κατευθείαν από εσάς. Παρόλα αυτά, τα πλεονεκτήματα του λογισμικού Android TV δεν σταματούν εδώ, καθώς υπόσχεται και πλήρη συγχρονισμό με όλες τις συσκευές Android. Για παράδειγμα, θα μπορείτε να μεταφέρετε αρχεία αλλά και να βλέπετε διάφορα βίντεο από την μια συσκευή στην άλλη με περίσσιαευκολία. Εξωτερικά, η συσκευή είναι μικρού μεγέθους και κομψή, ακολουθώντας μοντέρνα γραμμή σχεδιασμού, ενώ μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί ότι θα διατεθεί σε μαύρο χρώμα.

Τέλος, το Nexus Player θα έρχεται από την πρώτη κιόλας μέρα με διάφορες εφαρμογές. Ήδη έχουν ανακοινωθεί οι εφαρμογές Youtube, Plex, iHeart Radio και πολλές ακόμη. Παρόλα αυτά, δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα ακόμη σχετικά με το εάν θα δημιουργηθούν video games ειδικά για την συσκευή.

Συζητήστε όλα τα θέματα τεχνολογίας στο forum του GameWorld και για τα αγαπημένα σας android games στο αντίστοιχο forum topic. Διαβάστε επίσης για την ανακοίνωση των Motorola Nexus 6 και HTC Nexus 9.

Το Nexus Player θα κυκλοφορήσει στην Αμερική στις 3 Νοεμβρίου, ενώ για την Ευρώπη δεν έχει ανακοινωθεί η επίσημη ημερομηνία διάθεσης. Η τιμή της συσκευής θα αγγίζει τα 99 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα