Fortnite: Νέες πληροφορίες

Όταν το DayZ ερωτεύτηκε το Minecraft. Άρχισαν οι εγγραφές στην alpha.[UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 3/9/12] Στην έκθεση PAX Prime που λαμβάνει χώρα στο Seattle, η Epic Games έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το sandbox survival game που ετοιμάζει αυτό

το καιρό, το Fortnite, το οποίο θα σημάνει και το ντεμπούτο της νέας μηχανής γραφικών της εταιρείας, Unreal Engine 4.

Η Tanya Jessen, μια εκ των developers του παιχνιδιού, το παρουσίασε ως μια...διασταύρωση των Minecraft και του DayZ. Παίζοντας σε online co-op περιβάλλον, καλείστε να επιβιώσετε ενάντια στις ορδές των undead, μαζεύοντας με τους συμπαίκτες σας υλικά και χτίζοντας καταφύγια για τις δύσκολες νύχτες. Η εξερεύνηση του ανοιχτού κόσμου του Fortnite μπορεί να κρύβει πολλούς κινδύνους, με τα ζόμπι να βρίσκονται παντού γύρω σας. Ως αποτέλεσμα αυτού, θα χρειαστεί να συνεργαστείτε με τους υπόλοιπους παίκτες αν θέλετε να επιζήσετε, καθώς εκτός από τα οικοδομικά υλικά που θα χρειαστείτε για το χτίσιμο του καταφυγίου σας, θα πρέπει να μαζέψετε φαγητό για να τραφείτε, όπως επίσης και όπλα για να αμυνθείτε.

Ο τρόπος που μαζεύετε υλικά και φτιάχνετε διάφορα αντικείμενα μπορεί να μοιάζει με το σύστημα resource gathering και crafting του Minecraft. Ο design director της Epic Games, Clifford Bleszinski, αναφέρει ότι το Fortnite έχει αρκετά στοιχεία που το διαφοροποιούν από το δημιούργημα του Notch. Πρώτα από όλα και σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του Bleszinski, το σύστημα μάχης θα είναι πολύ καλύτερο από αυτό του Minecraft. Αν και δε δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες, αναφέρθηκε ότι θα μπορείτε να αναβαθμίσετε τον οπλισμό σας.

{youtube}030wIWiwMvQ|400|300{/youtube}

Για παράδειγμα το crossbow αρχικά θα εκτοξεύει ένα βέλος, στη συνέχεια όμως μπορείτε να το κάνετε upgrade για να ρίχνει περισσότερα βέλη ταυτόχρονα. Θα υπάρχουν επίσης ηλεκτρικά βελάκια (darts) που θα ακινητοποιούν τους εχθρούς σας, ενώ θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το crossbow ως grappling hook για να περνάτε από ταράτσα σε ταράτσα πιο εύκολα και χωρίς να σας πάρουν...μυρωδιά τα ζόμπι από κάτω. Το δυσάρεστο είναι ότι τα περισσότερα είδη εχθρών θα μπορούν να περάσουν μέσα από κενά τοίχων, να σκαρφαλώσουν, να ανοίξουν πόρτες και γενικά να σας κάνουν τη ζωή δύσκολη. Καλό θα είναι επίσης να προστατεύετε τα εφόδιά σας, διότι μπορεί τα ζόμπι να έχουν IQ...ραδικιού, αλλά δε θα διστάσουν να σας κλέψουν τα πολύτιμα αγαθά σας που με τόσο κόπο μαζεύατε.

Τα καταφύγια που μπορείτε να φτιάξετε αρχικά θα είναι μικρά, αλλά όσο προχωράτε στο παιχνίδι θα βρίσκετε νέα σχέδια τα οποία θα σας μαθαίνουν να χτίζετε μεγαλύτερα και πιο ανθεκτικά κτίσματα. Σύμφωνα με την Epic Games, θα έχετε τη δυνατότητα να φτιάξτε από ένα μικρό δωμάτιο έως και έναν ολόκληρο ουρανοξύστη, αρκεί να μαζέψετε τα απαραίτητα υλικά. Όσον αφορά το customization, σας δίνεται η ελευθερία να φτιάξετε τη βάση σας όπως εσείς θέλετε, τοποθετώντας σκάλες, αντικείμενα και τοίχους σε όποιο σημείο επιθυμείτε.

Ο σχεδιασμός του Fortnite είναι καρτουνίστικος, με χιουμοριστικές νότες στο στυλ του Team Fortress 2, με τα γραφικά να θυμίζουν περισσότερο τις ταινίες της Pixar και διάφορα καρτούν της δεκαετίας του '50, παρά το Gears of War ή το DayZ. Αρχικά, η Epic Games ήθελε το παιχνίδι να έχει ένα πιο σκοτεινό και τρομακτικό χαρακτήρα, αλλά τελικά επέλεξε να χρησιμοποιήσει μια πιο φωτεινή και πολύχρωμη παλέτα, καθώς πιστεύει ότι έτσι θα είναι πιο διασκεδαστικό. Με το Fortnite κάνει ντεμπούτο η Unreal Engine 4, αλλά ο Bleszinski αναφέρει ότι θα μπορείτε να το παίξετε ακόμα και με ένα σημερινό PC, χάρις στο scalability της νεότερης έκδοσης της μηχανής γραφικών της Epic Games.

Για την ώρα το Fortnite αναμένεται να κυκλοφορήσει αρχικά μόνο στα PC, υπάρχουν όμως σκέψεις για να μεταφερθεί και στις οικιακές κονσόλες κάποια στιγμή στο μέλλον. Η ημερομηνία διάθεσης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

[UPDATE: 9/4/14] To sandbox Survival/Action game της Epic Games Fortnite δείχνει ότι βρίσκεται πλέον στα τελευταία στάδια της δημιουργίας του, τρία ολόκληρα χρόνια μετά την ανακοίνωσή του για πρώτη φορά.

Το εν λόγω παιχνίδι κοσμεί το εξώφυλλο του τεύχους Μάιου του GameInformer και για αυτόν το λόγο κυκλοφόρησε ένα νέο βίντεο με "φρέσκα" πλάνα από το gameplay. Όσοι θέλετε επίσης, μπορείτε πλέον να δοκιμάσετε να εγγραφείτε στην alpha του παιχνιδιού κάνοντας κλικ εδώ.

Το Fornite μοιάζει οπτικά με το Borderlands και το Team Fortress (μάλιστα το damage που προκαλείτε εμφανίζεται με νούμερα που πετάγονται πάνω από τους εχθρούς) και υπάρχει το στοιχείο του resource gathering και crafting του Minecraft. Οι κόσμοι του παιχνιδιού παράγονται διαδοχικά, θα υπάρχουν πολλαπλά campaigns με μεταβαλλόμενη διάρκεια καθώς και ένα RPGοειδές σύστημα εξέλιξης.

{youtube}2At-C-SokiI|500|300{/youtube}

Για την ώρα το Fortnite αναμένεται να κυκλοφορήσει αρχικά μόνο στα PC κάποια στιγμή μέσα στο 2014.

Δείτε παρακάτω μερικά screenshots από το άρθρο του GameInformer.

Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!
Keywords
Τυχαία Θέματα