Μία φωτογραφία του 1886, ένα μεσαίο δάχτυλο (καταλαβαίνετε τι είναι) και τα σχόλια του Steve Wozniak

Η Lily Newman στο Gizmodo, αναδημοσιεύει από το Petapixel μία πολύ ενδιαφέρουσα φωτογραφία από το 1886. Ίσως την πρώτη φωτογραφία που κάποιος κάνει την χειρονομία του μεσαίου δαχτύλου (.!.) στο φωτογράφο!

Η φωτογραφία δείχνει τους Boston Beaneaters, λίγο πριν το παιχνίδι τους με τους New York Giants (ναι, οι Αμερικανοί παίζουν baseball από τότε) και ένας από τους παίχτες έχει ανασηκωμένο το μεσαίο δάχτυλο. Αν το πρόσεχε

ο φωτογράφος ή ο εκδότης της εφημερίδας που χρησιμοποίησε τη φωτογραφία, θα είχε δημιουργηθεί τεράστιο σκάνδαλο.

Ιστορικά μιλώντας, η χειρονομία με το μεσαίο δάχτυλο φέρεται να έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Ιταλία με το πρώτο μεγάλο κύμα μεταναστών, μετά το 1890. Ο συγκεκριμένος παίχτης όμως, φαίνεται να είναι ο Charles Radbourn που δεν είχε κάποια συγγενική σχέση με την Ιταλία. Ας είναι όμως. Αυτό θα το εξετάσουν οι ιστορικοί που ασχολούνται με απρεπείς χειρονομίες.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση, πέρα από το όνομα της ομάδας (Boston Beaneaters = Οι Βοστονέζοι που τρώνε φασόλια …) είναι το σχόλιο του Steve Wozniak που συχνά πυκνά εμφανίζεται στα σχόλια του Gizmodo, ως άνθρωπος με πηγαίο χιούμορ. Λέει λοιπόν πως μπορεί ο άμοιρος παίχτης να μην ήθελε να πει κάτι στο φωτογράφο και τον υπόλοιπο κόσμο με τη χειρονομία αυτή, αλλά να υποφέρει από μία απλή τενοντίτιδα. Λέει ότι του έχει συμβεί και δεν μπορούσε να φορέσει καν τη βέρα του.

Αχ βρε Woz. Αντίθετα με τους συναδέλφους σου, εσύ παραμένεις εκείνος που ξέρει ότι δεν έχει να αποδείξει τίποτα. Kudos.

Keywords
Τυχαία Θέματα