Μάθε γιατί χασμουριόμαστε! (video)

Οι άνθρωποι της ASAP Science έβγαλαν μαρκαδόρους, έφτιαξαν σκίτσα και μπήκαν στη διαδικασία να ανακαλύψουν και να μας εξηγήσουν για ποιο λόγο χασμουριόμαστε!

Κατ αρχάς το χασμουρητό δεν έχει να κάνει απαραιτήτως με την κούραση και δεν χρειάζεται να νιώσουμε την παραζάλη του ύπνου για να ξεκινήσουμε αυτή την «ενοχλητική»- ορισμένες φορές-συνήθεια που μας μετατρέπει σε αστείες φάτσες!

Τα ινδικά χοιρίδια χασμουριούνται όταν θέλουν να εκφράσουν τον θυμό τους. Τα ανθρώπινα έμβρυα χασμουριούνται και δε μπορείς να πεις ότι κουράζονται

ιδιαιτέρως εκεί όπου περιφέρονται και μεγαλώνουν νωχελικά και όμορφα, εκτός αν βαριούνται!

Λέγεται ότι χασμουριόμαστε για να «φορτίσουμε» με οξυγόνο τους πνεύμονές μας και για να «δροσίσουμε» το μυαλό μας.

Αυτό το τελευταίο μάλιστα αποδείχθηκε σε πρόσφατη έρευνα που υποστηρίζει ότι η υπερβολική δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση του εγκεφάλου και να τον αποτρέψει από τη σωστή επεξεργασία πληροφοριών.

Όταν λοιπόν η θερμοκρασία ανεβαίνει, το χασμουρητό λειτουργεί ως φυσικός «θερμοστάτης» που επιτρέπει να μπει στο σώμα κρύος αέρας και να επαναφέρει τη σωστή θερμοκρασία στον εγκέφαλο.

Βεβαίως διαβάζοντας όλα αυτά θα νιώσετε -σίγουρα- την ανάγκη να χασμουρηθείτε και να απολαύσετε τη δροσιά και την ανανέωση του φρέσκου αέρα που θα μπει στον οργανισμό σας!

Δείτε το βίντεο και αφεθείτε ελεύθεροι να κάνετε αυτό που θέλετε και να νιώσετε, μετά από όλα αυτά, fresh and happy!

Keywords
Τυχαία Θέματα