Γυμνή επανάσταση! Αυστηρώς ακατάλληλη (φωτογραφίες)

Στους δρόμους της Νέας Υόρκης αλλά και σε όλο τον κόσμο οι γυναίκες πού κυκλοφορούν topless αντιμετωπίζουν την κατακραυγή και τα πειθαρχικά μέτρα που πηγάζουν από τους νόμους, την ηθική και τη σοβαροφάνεια.

Σε σύγκριση με τους άντρες -που μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς μπλουζάκι- η γυναικεία γύμνια θεωρείται προσβλητική και δεν επιτρέπεται. Για σκέψου να θέλεις να βγεις, να πεταχτείς μέχρι το περίπτερο ή το μανάβικο και να μην έχεις τη διάθεση να φορέσεις κάτι επάνω σου. Το ξύλο που θα φας, οι προσβολές και οι άσεμνες χειρονομίες θα πέσουν βροχή.

Μία καλλιτέχνης από τη Νέα Υόρκη, με το ψευδώνυμο Narcissister παίρνει τους δρόμους και παρουσιάζει μία προβοκατόρικη «παράσταση» που προσπαθεί να παίξει και να επιβάλλει τις έννοιες της αυτο-αποδοχής και της ανόθευτης ελευθερίας που θα επιτρέψει στις γυναίκες να εκθέτουν το στήθος τους όπου και όπως θέλουν.

Ακτιβισμός, πολιτική, φεμινισμός και επανάσταση πίσω από μία τρομακτική μάσκα που θυμίζει τη Barbie. Με αυτή τη μορφή κυκλοφορεί και οπλοφορεί η γυναίκα που θέλει να αποβάλλουμε επιτέλους την αστυνόμευση και την αντικειμενοποίηση των σωμάτων των γυναικών,.

Η ίδια σε δηλώσεις της τονίζει ότι η γυναίκα δεν είναι σεξουαλικό αντικείμενο και ότι έχει το δικαίωμα να απολαμβάνει το σώμα της και να το χρησιμοποιεί όπως η ίδια επιθυμεί. Η κάλυψη του στήθους σημαίνει ότι συνδέουμε τη γυναικεία γύμνια με εμμονές και αρνητισμό. Προάγουμε τη ντροπή και ενισχύουμε τα στερεότυπα που θέλουν το γυναικείο σώμα κρυμμένο και αποκομμένο από τον πολιτισμό και την εξέλιξη!



Keywords
Τυχαία Θέματα