Βρήκες κενό ασφαλείας στο League of Legends; Eτοιμάσου να πληρωθείς!

Αυτή τη στιγμή, ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από το League of Legends, καθώς τo παιχνίδι της Riot αποτελεί αδιαμφισβήτητα τον πιο πολυσυζητημένο τίτλο των τελευταίων ετών. Για αυτό και μόνο το λόγο, το League of Legends αποτελεί έναν από τους πρωταρχικούς στόχους των hackers,

οι οποίοι πολύ συχνά επιτίθενται στους servers του παιχνιδιού, κάνοντας τη ζωή δύσκολή τόσο της Riot, όσο και των gamers που συνήθως παρακολουθούν ανήμποροι τα gaming sessions τους να καταστρέφονται.

Η Riot βλέποντας ότι αδυνατεί προφανώς από μόνη της να αντιμετωπίσει την κατάσταση, με ανάρτηση της στο official blog του League of Legends ζητάει από τους gamers του LoL και λοιπούς users να την βοηθήσουν, έτσι ώστε να μπορέσει να ανακαλύψει τα κενά ασφαλείας που ενδεχομένως να καθιστούν το League of Legends ευάλωτο στις επιθέσεις των hackers. Όπως μάλιστα τονίζουν οι υπεύθυνοι της Riot στην προαναφερθείσα ανάρτηση, οι χρήστες που θα κοινοποιήσουν στη Riot το πρόβλημα θα ανταμειφθούν με συγκεκριμένα χρηματικά ποσά, ανάλογα με την σημασία του κενού ασφαλείας και με την ταχύτητα που θα το ανακαλύψουν. Όπως αναφέρεται, τα άτομα που καταφέρνουν να εντοπίσουν αυτού του είδους τα προβλήματα, αποτελούν μία ξεχωριστή κατηγορία χρηστών που τα κίνητρα τους συνήθως διαφέρουν, ξεκινώντας από την απλή περιέργεια και φτάνοντας μέχρι την κακόβουλη πράξη. H Riot εντάσσει αυτή την προσπάθεια στο πλαίσιο του «Bug Bounty», ενός προγράμματος που ήδη τρέχει σε closed-beta μορφή και πραγματοποιείται με τη συνεργασία ορισμένων προγραμματιστών, που είναι ξεφτέρια στην ανίχνευση κενών ασφαλείας.

Ενδεικτικό είναι ότι η Riot μέχρι στιγμής έχει πληρώσει περισσότερα από 100.000 δολάρια σε χρήστες που την ενημέρωσαν για τα προβλήματα στην ασφάλεια του League of Legends. Πιο γνωστή είναι η περίπτωση ενός user, ο οποίος αποκάλυψε ένα κενό ασφαλείας στο chat invite system, το οποίο μπορούσε να κρασάρει με ευκολία τον game client του παιχνιδιού, αποτρέποντας τους gamers του LoL από το να κάνουν streaming ένα gaming session ή να επιλέξουν τους ήρωες τους, καθιστώντας ουσιαστικά το παιχνίδι άχρηστο. H Riot μόλις βρήκε τρόπο να διορθώσει το πρόβλημα απέστειλε τα χρήματα στον ερευνητή που τη βοήθησε. Το πρόγραμμα Bug Bounty βρίσκεται ακόμη σε beta μορφή, όμως αναμένεται να ενεργοποιηθεί πολύ σύντομα, για αυτό εάν έχετε ταλέντο στον προγραμματισμό και πιάνετε… κενά ασφαλείας στον αέρα, δεν χάνετε τίποτα να δοκιμάσετε! Let the hunt begin!

The post Βρήκες κενό ασφαλείας στο League of Legends; Eτοιμάσου να πληρωθείς! appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα