Συνελήφθησαν οι hackers που έκλεψαν Microsoft, Valve και Epic!

Ύστερα από μία συντονισμένη επιχείρηση, το FBI κατόρθωσε να εξαρθρώσει μία επικίνδυνη τετραμελή σπείρα από hackers, οι οποίοι δείχνουν ότι ανήκουν σε ένα μεγαλύτερο παγκόσμιο hacking δίκτυο που συνηθίζει να πραγματοποιεί καίριες επιθέσεις σε μεγάλες εταιρείες των νέων τεχνολογιών και του gaming. Οι 4 hackers που συνελήφθησαν από τις αρχές κατηγορούνται

ότι έκλεψαν δεδομένα πνευματικής ιδιοκτησίας αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων και άλλου είδους data από την Microsoft, τη Valve, την Epic Games, τα Zombie Studios, ακόμη και από τον αμερικανικό στρατό.

Σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές των ΗΠΑ που έχουν αρχίσει πλέον να συντάσσουν το μακρύ κατηγορητήριο, οι τέσσερις φίλοι κατάφεραν να κλέψουν πηγαίο προγραμματιστικό κώδικα, τεχνικά χαρακτηριστικά και πάρα πολλές άλλες πληροφορίες τεχνικής φύσεως για την τότε ακυκλοφόρητη κονσόλα Xbox One. Επιπλέον, οι Nathan Leroux, Sanadodeh Nesheiwat, David Pokora και Austin Alcala πραγματοποίησαν μία σειρά από εκτεταμένες κλοπές που αφορούσαν την online υπηρεσία Xbox Live, τον εξομοιωτή πτήσεων ελικοπτέρου Apache (ο οποίος αναπτυσσόταν από τα Zombie Studios για λογαριασμό του αμερικανικού στρατού) και τέλος τους τίτλους Gears of War 3 και Call of Duty: Modern Warfare 3, όπου οι 4 hackers κατόρθωσαν να υποκλέψουν τις πρώιμες εκδόσεις των συγκεκριμένων games και στη συνέχεια να τις διανέμουν στο διαδίκτυο. Η τακτική που ακολούθησαν οι hackers βασίστηκε στην εισβολή στους SQL servers και στην κλοπή usernames και κωδικών, οι οποίοι τους έδωσαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση στο εταιρικό δίκτυο των προαναφερθέντων εταιρειών.

Δύο εκ των 4 hackers έχουν ήδη δηλώσει την ενοχή τους με τη δίκη τους να έχει προγραμματιστεί για τον προσεχή Ιανουάριο. Οι αρχές διερευνούν αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο, τα δεδομένα που εκλάπησαν (ιδίως τα tech specs του Xbox One) να χρησιμοποιήθηκαν και για βιομηχανική κατασκοπία. Όπως και να “χει οι 4 hackers κινδυνεύουν με πολλά χρόνια φυλάκιση και είναι κρίμα εάν αναλογιστούμε ότι ο μεγαλύτερος εξ” αυτών είναι 28 ετών και ο μικρότερος μόλις 18.

The post Συνελήφθησαν οι hackers που έκλεψαν Microsoft, Valve και Epic! appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα